Sprøde kyllingenuggets i Actifry
Er du ligesom mig, vild med kyllingenuggets, så vil du elske den her opskrift! Super lækre, sprøde kyllingenuggets, på under 20 minutter. Alt det kræver er din Actifry, kylling og et par ingredienser som de fleste har stående i køkkenskabene. Normalt er fast food forbeholdt weekenderne, det er dyrt og ofte super usundt. Når du laver kyllingenuggets i din Actifry, er det både billigere og hurtigere. Og ærlig talt, også lidt mere lækkert.
Jeg havde længe gået og savnet et alternativ til de kyllingenuggets de laver på fast food restauranterne. Jeg syntes det smager fantastisk! Men tankem om hvad de indeholder af usunde ting og sager, nager mig lidt. Så jeg besluttede mig for at prøve og lave en 100% hjemmelavet omgang kyllingenuggets i min Actifry.
Og hold da op det var lækkert! Det tager ikke mere ed 20 minutter, og så har du de sprødeste kyllingenuggets. Jeg brugte helt almindelige cornflakes som panering, og det gav en rigtig fin sprød overflade. Til at krydre kyllingestykkerne blandede jeg lidt mel sammen med salt, peber, koriander og spidskommer. Der er masser af muligheder for at spicy dine kyllingenuggets op. Man kunne jo bruge paprika, eller måske lidt chilipulver, hvis man gerne vil have det lidt stærkere. Mulighederne er mange, det er bare at prøve sig lidt frem.
Jeg startede med at skære kyllingen i mindre stykker. Jeg brugte et stykke kyllingebryst, men en kyllingeinderfilet kan også sagtens bruges. Derefter panerede jeg stykkerne. Først dyppede jeg dem i mel/krydderiblandingen, dernæst i æggene og til sidst i de knuste cornflakes. Jeg tog alle cornflakesene i en frysepose, og så knuste jeg dem deri. Så slipper du for at få knust cornflakes i hele køkkenet.
Normalt vil jeg anbefale at man laver sine kyllingenuggets i en Actifry Snacking, hvor du har den smarte trådkurv i. Det sikrer at dine nuggets bliver stegt hele vejen rundt. Jeg har en Actifry Express XL, så jeg stegte mine i bunden af gryden. Du kan læse mere om de forskellige Actifry modeller i vores Actifry guide HER. Det jeg bare gjorde var at smøre bunden med lidt olie, og så vende stykkerne halvvejs igennem stegetiden. Det fungerede helt perfekt!
Jeg spiste dem som en lille snack, med ketchup og mayonaise til. Virkelig lækkert! En dag vil jeg prøve at lave kyllingenuggets igen, sammen med hjemmelavede pommes friter. Det tror jeg bliver helt fantastisk. Og det skal selvfølgelig laves i min Actifry det hele.
Du kan læse hele opskriften herunder:
- Dernæst tager du din kylling og skærer i mindre stykker. Sørg for at det bliver nogle fine, mundrette stykker. Er dine kyllinge nuggets for store, tager det for lang tid at tilberede. er de for små bliver det svært at få dem sprøde nok.
- Jeg lavede mine kyllingenuggets i Actifry Express XL. Har du en Actifry Snacking med trådkurv, er det oplagt at lave dem i kurven. Jeg valgte blot at smøre bunden af gryden med lidt olie, og så placere mine kyllingenuggets i bunden, uden rørearmen i.
- Start med at stege dine kyllingenuggets i 5 minutter. Herefter vender du stykkerne og steger i yderligere 5 minutter.
- Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER