Vikingegryde i Actifry

Vikingegryden er en fantastisk gryderet, når det skal gå lidt stærkt, men stadig være lækkert. Retten er inspireret af de gode gamle vikinger, så der er selvfølgelig MASSER af kød i! Vi brugte svinemørbrad, cocktailpølser og bacon. Vi syntes måske at det blev liiiige nok kød, så vi serverede den med let kogte bønner, og ris til. Det smager helt fantastisk sammen. Retten går også under navne som mørbradgryde og paprika gryde, men vi syntes bare at vikingegryde lyder lidt sejere! Prøv det – du bliver ikke skuffet! Og lad os endelig høre hvad du syntes om retten. Kom gerne med kommentarer på facebooksiden.
Vikingegryde i actifry

Vi startede med at give løgene lidt farve, før vi kom andet i. Derefter fik baconen samme tur, sammen med løgene. Der skal rigtig meget kød i retten, så det er vigtigt at du får nok væske i, da det ellers kan blive en tør omgang. Vi brugte en halv liter madlavningsfløde, og en halv liter oksefond.

Der skal rigtig mange krydderier i, så retten kan godt have en meget stærk smag. Hvis du ikke er til stærk mad, så kan du med fordel skrue lidt ned for de stærke krydderier. Det er vigtigt at du lige rører krydderierne rundt, efter du kommer dem i din Actifry. Ellers bliver det hele blæst rundt når du tænder din Actifry.

Du kan se os lave Vikingegryde i videoen, og ellers læse hele opskriften nederst på siden. God fornøjelse, det smager fantastisk!


Print Recipe
Vikingegryde i Actifry
Vikinggryde, Paprikegryde, Mørbradgryde, kært barn har mange navne. Uanset hvad du kalder det, så smager det fantastisk! Vi har lavet opskriften i Actifry, og det er simpelthen bare så nemt. Hurtigere end at lave det i en normal gryde, og mindst lige så lækkert.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hel svinemørbrad Afpudset og skåret i mindre skiver
  • 250 gram bacon skæres i skiver
  • 200 gram cocktailpølser skæres i kvarte
  • 1/2 liter madlavningsfløde
  • 1/2 liter oksebouillon
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 helt løg hakkes i tern
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk smoked paprika
  • 3 tsk almindelig paprika
  • salt og peber
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hel svinemørbrad Afpudset og skåret i mindre skiver
  • 250 gram bacon skæres i skiver
  • 200 gram cocktailpølser skæres i kvarte
  • 1/2 liter madlavningsfløde
  • 1/2 liter oksebouillon
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 helt løg hakkes i tern
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk smoked paprika
  • 3 tsk almindelig paprika
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine ingredienser. Skær kødet ud, hak løgene og derefter lav din krydderiblanding.
    Vikingegryde i actifry
  2. Derefter kommer du dine løg i din Actifry. Hæld en smule olie over, og giv det 3 minutter.
  3. Derefter kommer du din bacoc i , og giver det 5 minutter
  4. kom din tomatpure ned til løg og bacon, og giv det 1-2 minutter.
  5. Nu kommer du dine cocktailpølser og svinemørbraden i din Actifry. Hæld din krydderierblanding ud over. HUSK at røre krydderierne sammen med kødet. Ellers flyver det ud over det hele når du starter din Actifry. Giv det 10 minutter.
    Vikingegryde i actifry
  6. Til sidst kommer du fløde og din oksebouillon i. Det skal have cirka 20 minutter, alt efter din maskine. Retten er færdig når saucen er tyknet, og ser ud som på billedet.
  7. Server med kogte ris og bønner. Velbekomme.
    Vikingegryde i actifry
  8. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER