One pot pasta i Actifry
One pot pasta er som navnet antyder en pastaret, som laves i en enkelt gryde. Retten har de seneste år taget internettet med storm, og lagt alverdens blogge ned med nye og spændende opskrifter. Vi tænkte at det var oplagt at prøve i vores Actifry, da den jo som bekendt er nem og hurtig at lave mad i. Efter et par testforsøg, ramte vi rigtigt, og fik lavet en super lækker, simpel one pot pasta, lavet i vores Actifry. Det fede ved one pot pasta er at alle ingredienserne er i gryden fra start, så de ligger og samler smag fra hinanden under hele tilberedningen. Vi var færdige på cirka 30 minutter, og er sikre på at du vil elske denne lækre omgang one pot pasta.
Som alle andre pastaretter, så findes der et utal af måder at lave one pot pasta på. Vi valgte at bruge pasta penne, da vi tænkte at spaghetti ikke ville fungere så godt i en Actifry. Derudover brugte vi en blanding af friske tomater skåret i skiver og hakkede tomater, da det giver et rigtig fint mix og en dejlig smag af tomat. Vi kunne godt have brugt lidt mere frisk basilikum, så hold jer endelig ikke tilbage hvis i bruger det i jeres ret.
For at give vores one pot pasta lidt mere fylde, kom vi lidt chorizo i. Vi havde et par tynde skiver chorizo i overskud, så vi skar dem blot i mindre tern og brugte dem. Det endte med en forholdsvis simpel ret, med få, gode ingredienser, men du kan sagtens tilføje en masse grøntsager. Næste gang vi skal have one pot pasta tænker jeg at vi tilføjer lidt friskt revet gulerod og squash.
Da din Actifry gryde er forholdsvis stor, kan du risikere at der ikke er nok væske til at din pasta bliver ordentlig kogt. Vi tilføjede et par deciliter vand halvejs i tilberedningstiden, og det sørgede for at vores pasta var fint dækket af væske og blev kogt al dente.
Du kan se den lækre one pot pasta blive lavet i videoen, eller læse hele opskriften nederst på siden. God fornøjelse.
PS: da denne opskrift indeholder en del væske, er det vigtigt at du sikrer at din Actifry er tæt. Vi ser desværre at nogle maskiner ikke holder tæt, selv med rørearmen i, og væske i maskinen kan betyde at den brænder sammen. Vil du være på den sikre side, så sørg for ikke at komme mere væske i, end højden på “røret” under din drejearm.
Forberedelses tid | 5 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 300 gram pasta vi brugte pasta penne
- 1 dåse hakkede tomater
- 60 gram chorizo
- 1 håndfuld friske basilikumsblade
- 5 dl grøntsagsfond
- 3 dl vand
- 2-3 friske tomater skæres i mindre tern
- 1 helt løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- salt og peber
- oregano
- 2 spsk olivenolie
Ingredienser
|
- Husk at sørge for at der hele tiden er væske i gryden. Efterhånden som retten tilberedes, vil væsken stille blive koget fra. Tilføj løbende lidt vand hvis det er nødvendigt, ellers vil din pasta blive brændt, i stedet for at koge.
- Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER