Koldhævede boller i actifry


Print Recipe
Koldhævede boller i actifry
Er der noget som lune, hjemmelavede boller? I denne opskrift viser vi dig hvordan du nemt kan lave koldhævede boller i din Actifry. Denne opskrifter giver ca. 20 lækre boller og er klar til brug dagen efter du har lavet dejen.
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Instruktioner
  1. Vi starter selvfølgelig med at lave dejen. Opløs først din gær i vandet. Tilsæt så mel og salt, og rør dejen godt sammen. Det gør ikke noget at dejen er klistet, så det kan være en fordel at lave den i en røremaskine.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen stå i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i ca. 5 dage i køleskabet, så du kan få friskbagte boller hver morgen i et par dage!
  3. Dagen efter tager du så meget af dejen som du skal bruge, og former det til boller.
  4. Kom bagepapir i din Actifry (husk at fjerne drejearmen) og placerer dejen ovenpå.
  5. Bag bollerne i 10-15 minutter. Det afhænger af størrelsen på bollerne, og hvilken actifry du har. Hvis de ser ud til at bollerne tager for meget farve på en af siderne, så husk at rykke lidt rundt på dem undervejs.
  6. Lad de færdige boller hvile et par minutter, og nyd dem herefter med dit favorit pålæg, eller bare med en smule smør.
  7. Hvis du ikke laver alle bollerne samme dag, så kan du som sagt sagtens gemme resten af dejen i køleskabet nogle dage.