Koldhævede boller i actifry
Instruktioner
- Vi starter selvfølgelig med at lave dejen. Opløs først din gær i vandet. Tilsæt så mel og salt, og rør dejen godt sammen. Det gør ikke noget at dejen er klistet, så det kan være en fordel at lave den i en røremaskine.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen stå i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i ca. 5 dage i køleskabet, så du kan få friskbagte boller hver morgen i et par dage!
- Dagen efter tager du så meget af dejen som du skal bruge, og former det til boller.
- Kom bagepapir i din Actifry (husk at fjerne drejearmen) og placerer dejen ovenpå.
- Bag bollerne i 10-15 minutter. Det afhænger af størrelsen på bollerne, og hvilken actifry du har. Hvis de ser ud til at bollerne tager for meget farve på en af siderne, så husk at rykke lidt rundt på dem undervejs.
- Lad de færdige boller hvile et par minutter, og nyd dem herefter med dit favorit pålæg, eller bare med en smule smør.
- Hvis du ikke laver alle bollerne samme dag, så kan du som sagt sagtens gemme resten af dejen i køleskabet nogle dage.