Lasagne er nok en af de allerstørste klassikere i det danske køkken. Selvom retten oprindeligt er fra italian, har vi i den grad taget den til os herhjemme. Serverede du den for en italiener ville han nok ikke mene det var ægte lasagne, men det ændrer ikke på at det smager fantastisk.

Hjemme hos os kan vi godt lide at twiste retten en smule, og lave den med kylling istedet for oksekød. Kyllingelasagne er helt fantastisk til børnefamilier, da man virkelig kan komme mange grøntsager i! En anden fordel med kyllingelasagne er at det er virkelig nemt at lave, og det meste af tiden går faktisk med at forberede sig. Når først ingredienserne er samlet og smidt i ovnen, skal du blot vente på at den er klar til servering.

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, og resten af familien, så laver du din Bechamelsauce selv. Det er virkelig nemt! Se hvordan i vores Bechamelsaue opskrift HER


Print Recipe
Kyllingelasagne med spinat
Kyllingelasagne er spækfyldt med spinat og andre lækre grøntsager. Bechamelsaucen gør den dejlig cremet og binder alle smagene helt fantastisk sammen.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Instruktioner
  1. Start med at skylle din spinat. Herefter hakker du den groft. Det gør ikke noget at stykkerne er lidt store.
    Spinat og grøntsager til kyllingelasagne
  2. Hak dine løg og sauter dem i en smule olie, i en sauterpande eller en gryde.
  3. Skær din kylling i mindre stykker og kom ned sammen med løgene. Mens det steger hakker du resten af dine grøntsager
  4. Kom dine hakkede tomater og resten af grøntsagerne ned til kyllingestykkerne og løgene. Lad det stå og simre indtil det er kogt en smule ind. Der skal ikke være for meget væske tilbage, da du så får en slatten kyllingelasagne.
  5. Nu skal du samle din lasagne. Start med et lag lasagneplader. Fordel kyllingen og grøntsagerne, bechamelsaucen og lasagnepladerne i lag. Kom evt. lidt frisk spinat oven bechamelsauce lagene.
  6. Slut af med et lag lasagneplader og en smule bechamelsauce. Skær din friske mozarella i fine skiver og kom dem ovenpå til sidst.
  7. Bag din kyllingelasagne ved 200 i 15-20 minutter, eller indtil toppen bliver en smule gylden.
  8. Lad den færdige kyllingelasagne hvile i et par minutter inden du skærer den ud. Velbekomme!
    Kyllingelasagne med spinat

En rigtig god lasagne har fortjent en hjemmelavet bechamelsauce! Og det tager tilmed ikke mere end 15 minutter at lave den. Deet smager simpelthen fantastisk, og giver lige det der ekstra som gør din lasagne helt fantastisk.

Samtidig er det virkelig billigt at lave selv, og det smager bare bedre den bechamelsauce du kan købe færdiglavet. Jeg lover dig at du aldrig kommer til at købe en bechamelsauce nogensiden igen, efter du har prøvet at lave den selv! God fornøjelse.


Print Recipe
Hjemmelavet bechamelsauce
En god bechamelsauce består stort set kun af 3 ting. Smør, mælk og hvedemel. Selvfølgelig smagt til med salt og peber. Giver du den lige en smule revet muskatnød, så når den helt nye højder!
Forberedelses tid 5 minuter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk Vi brugte minimælk, men alle typer mælk kan bruges
  • Salt
  • peber
  • revet muskatnød
Forberedelses tid 5 minuter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk Vi brugte minimælk, men alle typer mælk kan bruges
  • Salt
  • peber
  • revet muskatnød
Instruktioner
  1. Start med at komme dit smør i en gryde og smelt det ved middel varme.
    Smør til bechamelsauce
  2. Kom melet i den smeltede smør, og rør sammen indtil smørret har suget alt melet op.
    Smør til bechamelsauce med mel
  3. Kom lidt mælk i og pisk det samme. Tilføj stille og roligt resten af mælken, i mens du rører rundt.
  4. Pisk indtil du har en jævn blanding uden klumper.
  5. Nu skal du lade din bechamelsauce koge ved svag varme i cirka 10 minutter. Det får melsmagen til at forsvinde, og sørger for at din sauce tykner. Husk at piske jævnligt.
  6. Når din bechamelsauce er jævn og har den rette tykkelse, smager du til med salt, peber og muskatnød. Velbekomme!


Print Recipe
Koldhævede boller i actifry
Er der noget som lune, hjemmelavede boller? I denne opskrift viser vi dig hvordan du nemt kan lave koldhævede boller i din Actifry. Denne opskrifter giver ca. 20 lækre boller og er klar til brug dagen efter du har lavet dejen.
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Instruktioner
  1. Vi starter selvfølgelig med at lave dejen. Opløs først din gær i vandet. Tilsæt så mel og salt, og rør dejen godt sammen. Det gør ikke noget at dejen er klistet, så det kan være en fordel at lave den i en røremaskine.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen stå i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i ca. 5 dage i køleskabet, så du kan få friskbagte boller hver morgen i et par dage!
  3. Dagen efter tager du så meget af dejen som du skal bruge, og former det til boller.
  4. Kom bagepapir i din Actifry (husk at fjerne drejearmen) og placerer dejen ovenpå.
  5. Bag bollerne i 10-15 minutter. Det afhænger af størrelsen på bollerne, og hvilken actifry du har. Hvis de ser ud til at bollerne tager for meget farve på en af siderne, så husk at rykke lidt rundt på dem undervejs.
  6. Lad de færdige boller hvile et par minutter, og nyd dem herefter med dit favorit pålæg, eller bare med en smule smør.
  7. Hvis du ikke laver alle bollerne samme dag, så kan du som sagt sagtens gemme resten af dejen i køleskabet nogle dage.


Print Recipe
Flæskesvær i Actifry
En god gammeldags snack, som vi alle kender. Se her hvordan du laver lækre, sprøde flæskesvær i din Actifry. Helt hjemmelavet, og i lige så godt som slagterens egne.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Ventetid 5 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 gram rå flæskesvær Kan købes ved de fleste slagtere
  • groft salt
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Ventetid 5 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 gram rå flæskesvær Kan købes ved de fleste slagtere
  • groft salt
Instruktioner
  1. Start med at sætte en gryde med vand over. Når det koger kommer du dine rå flæskesvær i, og lader dem koge i cirka 20 minutter.
    kog rå flæskesvær
  2. Når de har kogt så tør dem grundigt i et viskestykke. Jo mindre væske du får med ned i din actifry, jo sprødere bliver dine flæskesvær.
  3. Kom alle de rå flæskesvær i din Actifry og giv dem godt med groft salt. Lad det køre i mellem 35-45 minutter alt efter hvor sprøde du ønsker dem, og hvor meget din maskine varmer.
  4. Rå flæskesvær har et meget højt indhold af fedt, så du er nødt til hælde fedtet fra et par gange undervejs i tilberedningen. Hvis der er for meget fedt i Actifry gryden ender du med at koge dine flæskesvær og så bliver de ikke ordentligt sprøde.
  5. Lad dine flæskesvær køle af og drys lidt ekstra salt på dem. Herefter er de klar til at blive nydt!


Print Recipe
Æble, banan og rugbrødschips i actifry
Mangler du et sundere alternativ til chips og slik. Prøv de lækre frugt og rugbrødschips, som du kan lave i din Actifry.
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1-2 hele æbler du bestemmer selv hvilke
  • 3 hele bananer
  • 2-3 skiver rugbrød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1-2 hele æbler du bestemmer selv hvilke
  • 3 hele bananer
  • 2-3 skiver rugbrød
Instruktioner
  1. Start med at skære dine æbler, bananer og rugbrød i mindre skiver. Bananerne kan du nemt skære ud i tynde skiver med en kniv. Det samme med rugbrødet. Æblerne kan du med fordel skære med et mandolin jern (1-2 mm)
  2. Det nemmeste er at lave det over 3 omgange (1 ting af gangen).
  3. Husk at tage armen ud af din Actifry! Herefter placerer du dine frugt, eller rugbrødsstykker i bunden af din Actifry. Gerne uden at de rører hinanden.
  4. Giv det 10 minutter i din Actifry. Herefter skal dine snacks blot køle af, og så er de klar til at blive nydt! God fornøjelse.


Print Recipe
Risret med oksekød i Actifry
20 minutter. Længere tid behøver det ikke at lave lækker mad. Vi viser dig her, hvordan du laver en lækker risret med oksekød i din Actifry.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 hele peberfrugt
  • 2 hele rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse majs
  • 300 gram ris Juster efter behov
  • 1 brev tacokrydderi
  • 1 glas salsa Du bestemmer selv hvor stærkt
  • salt og peber
  • 4 spsk soya
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 hele peberfrugt
  • 2 hele rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse majs
  • 300 gram ris Juster efter behov
  • 1 brev tacokrydderi
  • 1 glas salsa Du bestemmer selv hvor stærkt
  • salt og peber
  • 4 spsk soya
Instruktioner
  1. Start med at snitte dine grøntsager. Du bestemmer selv hvor fint, eller grovt, du vil have dem. Sæt vand over i en gryde, og kog dine ris.
  2. Smuldr din oksefars i mindre stykker, ned i din Actifry. Tilsæt alle dine grøntsager, og krydderierne. Giv det 10 minutter med armen i.
  3. Tilsæt herefter din soya og salsa, samt dine kogte ris. Giv det hele 10 minutter i din Actifry, og så er du klar til at spise!
  4. Du kan eventuelt bruge andre, eller flere grøntsager end nævnt. Det er kun din fantasi som sætter grænsen. Velbekomme!


Print Recipe
Kylling i karry
Er du til det asiatiske køkken, så er denne Kylling i karry ret, lige noget for dig! 30 minutter i din Actifry, og så er retten klar!
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at skære din kylling i tern. Herefter kommer du den i en skål. Bland din marinade bestående af olivenolie, karry, salt og peber, og hælder det over din kylling. Lad det trække i 10-15 minutter.
  2. Snit dine forårsløg fint og kom dem i en skål, sammen med mælk, salt, peber og din karrypasta. Bland det sammen og kom det herefter over din kylling.
  3. Hæld det hele i din Actifry og kør i 15 minutter med arm. Tilsæt en smule maizena for at jævne saucen.
  4. Til sidst kommer du 4 spsk creme fraice i din actifry og lad det hele køre i 10 minutter til. Smag til med salt og peber.
  5. Server din kylling i karry, sammen med friske grøntsager og kogte ris. Velbekomme.

Stegt flæsk! Mmm.. Bare tanken kan sætte munden i vand. Det er en rigtig klassisk, dansk ret som alle kender. Stegt flæsk med persillesauce er så dansk, at det i 2014 blev kåret som Danmarks nationalret. Det sprøde flæsk, serveret med en cremet persillesauce og gode danske kartofler, smager simpelthen bare så godt! Det er virkelig nemt at lave i Actifry, så det skulle selvfølgelig prøves. Kartoflerne og persillesaucen har vi selvfølgelig lavet på komfuret, men flæsket kan du lave i din Actifry. Og det er virkelig nemt!
Stegt flæsk i actifry

Der findes rigtig mange forskellige måder at lave stegt flæsk på. Nogle sværger til at lave det i ovnen, mens andre vil have det fra panden. Der findes folk som foretrækker at panere flæsket først, og andre som bare vil have det som det er.

Vi er på sidstnævnte hold. Der er ingen grund til at panere kødet, da det bliver så lækkert og sprødt uden. I denne opskrift viser dig hvor nemt du kan lave sprødt stegt flæsk i din Actifry. Det er kort opskrift, for det laver næsten sig selv! Du skal stort set bare komme flæsket i din Actifry, og så laver maskinen resten.

Vi serverer selvfølgelig vores stegte flæsk med en god, hjemmelavet persillesovs, og med kogte kartofler. God fornøjelse!


Print Recipe
Stegt flæsk i Actifry
Stegt flæsk er danmarks nationalret, og det forstår vi godt! Det sprøde flæsk, serveret med kogte kartofler og en cremet persillesovs. Så kan det kun blive en god aften!
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram flæsk i skiver
  • salt og peber
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram flæsk i skiver
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Nu bliver det nemt! Stegt flæsk i Actifry er virkelig simpelt at lave, og det kan ikke gå galt.
  2. Start med at skære dine skiver flæsk i halve. Vi har erfaret at flæsket hænger mindre sammen, hvis det er i mindre stykker.
    Stegt flæsk actifry
  3. Kom dine skiver flæske i din Actifry, og salt efter smag. Husk at lade rørearmen blive i. Giv det cirka 40 minutter. Den endelig stegetid afhænger af din maskine, og hvor meget flæsk du laver.
  4. Selvom du har rørearmen i, kan du med fordel lige stoppe maskinen og røre rundt i skiverne, et par gange under tilberedningen. Så undgår du at dine skiver flæsk samler sig i en klumb.
  5. Server med kogte kartofler og persillesovs. Velbekomme!
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Chili con carne i Actifry
Chili con carne er en klassisk gryderet. Fyldt med kød og krydderier, er det en fantastisk ret til familien. Her viser dig hvordan du laver en lækker Chili con carne i Actifry på 25 minutter.
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram Oksekød Hakket eller skåret i mindre stykker
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor dåse tomatpure 80 gram
  • 1 dåse bønner
  • timian
  • stødt chili
  • salt og peber
  • oregano
  • spidskommen
  • olivenolie
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram Oksekød Hakket eller skåret i mindre stykker
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor dåse tomatpure 80 gram
  • 1 dåse bønner
  • timian
  • stødt chili
  • salt og peber
  • oregano
  • spidskommen
  • olivenolie
Instruktioner
  1. Skær dit løg i tern, og hak hvidløget fint. Kom det i din Actifry sammen med en smule olivenolie, og giv det 2-3 minutter, indtil løgene begynder at få farve.
  2. Kom herefter dit oksekød i din Actifry og giv det 6-7 minutter. Rør gerne lidt ekstra rundt i det, så kødet ikke klumber sammen.
  3. Tilsæt tomat, tomatpure og krydderierne. Du styrer selv hvor meget krydderi du vil have i, alt efter hvor kraftig du vil have din Chili con carne. Giv det 10-15 minutter alt efter din maskine.
  4. Smag til med salt og peber. Server med kogte ris. Velbekomme.
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
brødcroutoner i Actifry
Brødcroutoner er en god måde at få brugt overskydende brød. De knasende sprøde terninger kan holde sig længe, og kan bruges i alt fra supper, til salater. Du kan lave dem på kun 15 minutter i den Actifry
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 5-6 skiver brød Gerne lyst brød.
  • 1 spsk basilikum
  • 1 tsk koriander
  • 1 spk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 3-4 skefulde Olie Vi foretrækker at bruge olivenolie
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 5-6 skiver brød Gerne lyst brød.
  • 1 spsk basilikum
  • 1 tsk koriander
  • 1 spk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 3-4 skefulde Olie Vi foretrækker at bruge olivenolie
Instruktioner
  1. Start med at skære dit brød i tern. Nogle vælger at skære kanterne af, men de kan sagtens bruges.
  2. Tag en skål og kom olien i, sammen med krydderierne. Bland det godt sammen. Du kan selv vælge andre krydderier, end dem vi har valgt, hvis du vil lave en anderledes smag.
  3. Kom dine brødtern i din Actifry og hæld din olie-krydderi blanding ud over.
  4. Giv det hele 15 minutter i din Actifry.
  5. Når dine croutoner er færdige, kan de køle ned på at stykke papir. Velbekomme.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER