Hjemmelavede pommes frites i Actifry
Med en Actifry har det aldrig været nemmere at få sprøde hjemmelavede pommes friter. Vi har været i køkkenet og lavet de lækreste pommes i vores Actifry. Perfekt som tilbehør til en burger.
Antal personer Forberedelses tid
2personer 5minutter
Tilberedningstid
30minutter
Antal personer Forberedelses tid
2personer 5minutter
Tilberedningstid
30minutter
Ingredienser
 • 3stk bagekartofler
 • Salt
 • chilipulver
 • 1 spsk olivenolie
Instruktioner
 1. Start med at skære dine kartofler i stænger. Du bestemmer selv tykkelsen. Pas på med at lave dem for tynde, da de så har en tendens til at blive brændte.
 2. Put dine kartoffelstænger i en skål, og hæld vand over. De skal være helt dækkede af vand. Det er med til at trække stivelsen ud af kartoflerne. 15-20 minutter er fint, men længere er også okay. Jo mindre stivelse, jo sprødere pommes friter.
 3. Hæld vandet fra kartoffelstængerne, og hæld dine pommes ud på et tørt viskestykke. Brug viskestykket til at tørre dem.
 4. Det kan virke åndsvagt at stå og tørre kartoffelstænger, men jo mindre væske du får med ned i din Actifry, jo sprødere resultat får du.
 5. Put dine pommes friter ned i din Actifry og hæld olien over. Giv dem 30 minutter.
 6. Når der er cirka 5minutter til de er færdige, kan du løfte låget kort og tilsætte salt. Så sørger rørearmen for at alle dine pommes friter bliver fint saltet i de sidste 5 minutter.
 7. Du kan lege lidt med smagen ved at tilføje chilipulver, eller måske nogle friske krydderurter.
 8. En rigtig lækker tilføjelse er at give dine fritter et skud finthakket timian, og så noget fintrevet parmesan til sidst. Det er virkelig lækkert!
 9. Så nemt er det at få hjemmelavede, sprøde pommes frites i din actifry. Velbekomme!
 10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER