Brunsviger er en fantastisk kage, som ovenikøbet er forholdsvis simpel at bage. Brunsviger er en fynsk klassiker, som på mærkværdig hvis bare smager bedst når den bliver bagt af en fynsk bager. Det er som om de har en særlig opskrift, som kun deles blandt fynboer. Vi har forsøgt at ramme den helt klassiske brunsviger smag, selvfølgelig bagt i Actifry. Den luftige kage som skal spille perfekt sammen med det klistrede, lidt snaskede fyld på toppen, og til sammen give en fantastisk smagsoplevelse. Vi elsker brunsviger, og det er en sikker vinder her gang.
Brunsviger i actifry

Vi kan lige så godt være ærlige. Den her kage var virkelig svær at bage i Actifry! De første par forsøg blev ikke særlig gode, så vi prøvede lidt forskellige løsninger af. Og jeg syntes at vi er kommet frem til et rigtigt fint resultat! Så du kan godt glæde dig, brunsviger i Actifry er virkelig lækkert.

Det er virkelig vigtigt at du husker at lade dejen hæve 2 gange. Første gang i skålen, og anden gang i gryden før du bager den. Vi glemte at lade dejen hæve i gryden første gang vi lavede Brunsvigeren i Actifry, og det endte med at blive en tung, ikke færdigbagt kage med brændt fyld. Så den røg ud, og vi gav det et forsøg til.

Det forsøg kan du se i videon herunder, og læse i opskriften nederst på siden. Vi har lavet lidt justeringer, så du undgår at lave de samme fejl som os. Så god fornøjelse med din Brunsviger i Actifry.


Print Recipe
Brunsvigerkage i Actifry
En fynsk kageklassiker, brunsvigeren! Vi har virkelig forsøgt at lave den perfekte brunsviger i Actifry, og det har taget et par forsøg. Nu syntes vi at resultatet er godt nok til at dele med jer.
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Instruktioner
  1. Start med at smuldre din gær ud i en skål. Hæld cirka halvdelen af mælken over og rør til gæren er opløst.
    brunsviger i ACtifry
  2. Smelt smøret og rør det sammen med resten af mælken, æg, sukker og salt. Kom det i skålen og tilsæt melet. Rør indtil dejen er ensartet.
    brunsviger i ACtifry
  3. Lad nu dejen hæve overdækket og lunt, indtil den er dobbelt størrelse.
    brunsviger i ACtifry
  4. Når dejen er hævet, rører du den let igennem og hælder den i din Actifry gryde. Husk at komme bagepapir i først. Du kan lave et lile hul i bagepapiret, så den nemt kan komme over den stang som rørearmen normalt sidder på.
    brunsviger i ACtifry
  5. Efter dejen er kommet i gryden, skal du prikke den med en lille ske, for at lave små fordybninger i toppen. Lad den nu hæve til ca dobbelt størrelse igen.
  6. Når kagen har hævet, kommer du gryden i din Actifry og giver den cirka 15-20 minutter, alt efter hvor hurtigt din Actifry bager. Husk at dreje dejen flere gange undervejs. Ellers bliver kagen ikke bagt lige meget over det hele.
  7. Når kagen har fået cirka 15-20 minutter i din Actifry, skal fyldet hældes over.
  8. Smelt smørret til fyldet i en gryde og rør det sammen med farin, sirup og kanel. Hæld det derefter over kagen. Sørg for at det bliver jævnt fordelt. Bag kagen i 5-7 minutter herefter, indtil fyldet er karamelliseret en smule. Husk igen at dreje kagen flere gange undervejs, da fyldet ellers brænder på!
    Brunsviger i actifry
  9. God fornøjelse! Det kan godt tage et par forsøg for at finde den helt rigtige fremgangsmåde. Vi har i hvertfald brugt et par gange på at ramme den her opskrift. Men det er det hele værd. Den smager fantastisk!
    Brunsviger i actifry
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Sukkerglaserede peanuts i Actifry
Sprøde og søde peanuts, en dejlig lille snack lavet i Actifry
Forberedelses tid 2 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 250 gram peanuts
Forberedelses tid 2 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 250 gram peanuts
Instruktioner
  1. Start med at komme vand og sukker i din Actifry. Giv det 5 minutter MED armen i gryden.
  2. Derefter kommer du dine peanuts i maskinen, og kører til de er gyldne. Vi kørte i ca. 15 minutter, men det afhænger af din maskine.
  3. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Drømmekage i Actifry
Klassikeren fra Brovst! Drømmekage - en af danskernes kagefavoritter, nu til Actifry. Det er nemt, hurtigt og lækkert.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 225 gram Sukker
  • 250 gram Mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en smule Salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl Olie f.eks rapsolie
  • 100 gram Smør
  • 150 gram kokus
  • 225 gram farin
  • 1/2 dl mælk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 225 gram Sukker
  • 250 gram Mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en smule Salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl Olie f.eks rapsolie
  • 100 gram Smør
  • 150 gram kokus
  • 225 gram farin
  • 1/2 dl mælk
Instruktioner
  1. Start med at komme sukker, mel, bagepulver, sukker, salt, vanilje sukker, mælk og olie i en skål.
  2. Pisk det sammen til det er blankt.
  3. Nu skal du beklæde din Actifry gryde med bagepapir (så du kan "dreje" kagen i gryden). Det nemmeste er at lave et lille hul i bagepapirets midte, så rører til drejearmen kan stikke op i gennem (du skal IKKE have drejearmen i)
  4. Giv kagen 10 minutter. Husk at dreje kagen et par gange undervejs. (din actifry er varmest i "enden" og derfor er du nødt til at dreje kagen et par gange) Det er nemt at dreje kagen, du tager blot fast i bagepapiret og trækker det rundt.
  5. Nu skal du dække kagen med sølvpapir og give det 30 minutter.
  6. Nu sætter du en gryde over komfuret og lave din topping. Kom smør, kokos, farin og mælk i gryden og smelt det ved lav varme.
  7. Når din kage har fået 30 minutter, fjerner du sølvpapiret og kommer dit fyld på. Giv kagen et par minutter ekstra i maskinen, så fyldet også bliver bagt. Gerne 4 minutter hvor du drejer kagen en smule for hvert minut.
  8. Og nu er din drømme kage færdig - velbekomme.
  9. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Laks med rissalt (Actifry Snacking)
Husker du at spise fisk flere gange om ugen? Hvis ikke så skulle du næsten tage at prøve denne lækre opskrift. Laks med rissalat, lavet i Actifry
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 stk laksebøffer
  • 2 dl bruneris
  • 1 rød peberfrugt skæres i tern
  • 3 hel forårsløg fint snittet
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 2 spsk koriander finthakket
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 spsk risvineddike
  • 1 tske Sukker
  • salt og peber
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 stk laksebøffer
  • 2 dl bruneris
  • 1 rød peberfrugt skæres i tern
  • 3 hel forårsløg fint snittet
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 2 spsk koriander finthakket
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 spsk risvineddike
  • 1 tske Sukker
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Start med at koge dine ris i 35 minutter.
  2. Pisk sesamolie, risvineddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing. Vend den med de lune ris.
  3. Tilsæt herefter peberfrugt, forårsløg, ristet sesamfrø og koriander.
  4. Placer dine laksebøffer i snackingkurven i din Actifry. Krydr dem med salt og peber og steg dem i cirka 10 minutter.
  5. Server laksen med din rissalat.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Snacking. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hjemmelavede forårsruller i Actifry
Lækker opskrift på hjemmelavede forårsruller i Actifry. Dejlig hyggeligt projekt, du kan lave med familien. Eller en aften hvor du vil forkæle dig selv lidt ekstra.
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 10 ark forårsrullepapir
  • 1 helt hvidkål fint snittet
  • 2 hele løg finthakket
  • 5 hele Gulerødder groft revet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 10 ark forårsrullepapir
  • 1 helt hvidkål fint snittet
  • 2 hele løg finthakket
  • 5 hele Gulerødder groft revet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine grøntsager skyl dem, og skær dem i passende stykker.
  2. Kom alle dine grøntsager i din Actifry og tilsæt olie, salt, soya og sukker. Giv det 20 minutter.
  3. Kom hefter dine stegte grøntsager i en anden skål.
  4. Tag et ark forårsrullepapir og kom fyldet i. Fold forårsrullen sammen og pensel den med olivenolie.
  5. Kom dine samlede forårsruller i din Actifry og steg dem i 5 minutter. (det kan godt være en god ide at lave dem 3-4 styk af gangen)
  6. Har du en snacking Actifry kan du passende lave fyldet i gryden, og dine færdige forårsruller i snacking kurven. Laver du forårsrullerne i selve gryden, så huske at flytte lidt rundt på dem.
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hurtige hjemmebagte boller i Actifry
Mmm.. duften af nybagte boller.. Alle elsker duften, men det er ikke alle som har tiden til at forberede dej osv. Her får du en nem opskrift på at lave hjemmebagte boller i din Actifry.
Forberedelses tid 20-30 minutter
Tilberedningstid 10-12 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand mælk kan også bruges
  • 25 gram smeltet smør
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 1/2 spsk Sukker
  • 4 dl hvedemel
Forberedelses tid 20-30 minutter
Tilberedningstid 10-12 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand mælk kan også bruges
  • 25 gram smeltet smør
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 1/2 spsk Sukker
  • 4 dl hvedemel
Instruktioner
  1. Opløs gæren i et par skefulde af væsken (det er meget nemmere end at bruge alt væsken). Tilsæt resten af din væske, smeltet smør, salt og sukker. Bland melet i og ælt dejen godt sammen.
  2. Form 6-8 boller af dejen og kom dem i din Actifry. (husk at tage rørearmen ud)
  3. Luk låget på din actifry og lad bollerne stå og hæve i 20-30 minutter.
  4. Bag nu dine boller i 10-12 minutter, til de er blevet fint brune og gennembagte. Husk at flytte lidt rundt på dine boller halvvejs, da en Actifry ikke varmer jævnt i hele gryden.
  5. Velbekomme.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Appelsinkage i Actifry
Lav den lækreste appelsinekage på 35 minutter i din Actifry. Det smager fantastisk, og du får en dejlig luftig kage, med en rig smag af appelsin.
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 stk Æg
  • 2 dl Sukker
  • 1 hel appelsin Du skal bruge saften og skallen
  • 125 gram smeltet margarine
  • 2 1/2 dl Mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Smør og rasp til bageformen
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 stk Æg
  • 2 dl Sukker
  • 1 hel appelsin Du skal bruge saften og skallen
  • 125 gram smeltet margarine
  • 2 1/2 dl Mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Smør og rasp til bageformen
Instruktioner
  1. Start med at finde en kageform som passer ned i din Actifry. Tag armen ud, og sørg for at formen passer i selve gryden.
  2. Smør herefter formen med margarine eller smør og drys bunden med rasp.
  3. Put din margarine i en gryde og smelt det over svag varme. (flydende becel kan også bruges)
  4. Nu skal du piske dine æg hvide, sammen med sukkeret. Pres din appelsin og hæld saften i skålen sammen med æggene og sukkeret.
  5. Herefter tilsætter du din smeltede margarine (husk at lade det afkøle først)
  6. Bland mel og bagepulver i skålen, og rør det godt sammen.
  7. Nu er din dej klar til at komme i formen. Hæld dejen i formen og bag i din Actifry i cirka 15 minutter.
  8. Herefter drejer du kagen og giver den yderligere 15-20 minutter alt efter hvor stor din form er.
  9. Og så har du en lækker appelsinkage. Velbekomme.
  10. Appelsin kagen kan også lave som små muffins. Hæld da dejen op i muffin forme og placer dem direkte i bunden af din Actifry.
  11. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Brændte mandler er for rigtig mange, noget der forbindes med julen. I juletiden kan man nærmest købe brændte mandler alle steder. Og forståeligt nok,
for de smager jo fantastisk. Vi har prøvet at give den klassiske opskrift et lille pift, som gør de lækre brændte mandler til en snack der kan bruges året rundt. De er selvfølgelig lavet i Actifry og det er virkelig nemt! Vi brugte cirka 20 minutter alt i alt, og resultatet var fantastisk
Mandler i actifry

Uanset om du skal i julestemning, eller bruge en nem lille hverdags snack, så er den her opskrift lige til at gå til. Du behøver ikke bruge mere end 20 minutter på at lave brændte mandler i din Actifry. For at lave opskriften, har du reelt kun brug for 3 ingredienser og du har helt sikkert de fleste i køkkenet. Du kan lave lækre brændte mandler udelukkende ved at bruge mandler, vand og sukker.

Vi kan godt lide at gøre tingene lidt anderledes, så vi har twistet smagen en smule. Udover almindeligt sukker og vand, tilføjede vi en teske vaniljesukker og en teske lakrids. Det giver lige en ekstra nuance til smagen, og løftet dine brændte mandler til et andet niveau. Utroligt hvad to små ingrediens kan gøre for en ret. Hvis du har mod på det, kan du jo prøve at tilføje andre ting. Man kunne lave chili mandler, salte mandler eller måske noget endnu vildere. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Du kan se den blive lavet i videoen, eller læse hele opskriften nederst på siden. God fornøjelse.


Print Recipe
Brændte mandler med lakrids og vaniljesukker
Det er nemmere end du tror, at lave brændte mandler i din Actifry. Her har vi twistet opskriften lidt, og tilføjet smag af lakrids og vaniljesukker. Det smager fantastisk.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 250 gram mandler
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk lakridspulver
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 250 gram mandler
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk lakridspulver
Instruktioner
  1. Start med at hælde vand + sukker i din actifry og lad maskinen køre i 2-3 minutter. Det er for at blandingen "samler sig"
    Mandler i actifry
  2. Derefter tilsætter du alle mandlerne på én gang og sætter maskinen til at køre i 15 minutter.
  3. Når din Actifry har kørt i cirka 7 minutter, løfter du kort låget og tilsætter dit lakridspulver og vaniljesukker.
  4. Luk låget og lad maskinen køre i de sidste 8 minutter. Hold øje med maskinen, da det ikke er sikkert at du behøver give dem præcis 8 minutter ekstra.
  5. Så snart massen ikke er flydende længere, er dine brændte mandler færdige.
  6. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle ned.
    Mandler fra Actifry
  7. Og woila, så er der lækre brændte mandler med smag af lakrids og vanilje.
    Brændte mandler i Actifry
  8. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hjemmebagte boller i Actifry
Er der noget som duften af hjemmebagte boller? Med denne lækre opskrift kan du nemt og hurtigt bage friske boller i din Actifry. Den kræver lidt forberedelsestid, men det er hele ventetiden værd
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 6 Timer
Antal personer
Boller
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2,5 dl vand
  • 1 teske Salt
  • 1 teske Sukker
  • 1 spiseske havregryn Kan udelades
  • 1 spiseske solsikkerkerner Kan udelades
  • 400 gram hvedemel
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 6 Timer
Antal personer
Boller
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2,5 dl vand
  • 1 teske Salt
  • 1 teske Sukker
  • 1 spiseske havregryn Kan udelades
  • 1 spiseske solsikkerkerner Kan udelades
  • 400 gram hvedemel
Instruktioner
  1. Til at starte med skal du have lavet dejen. Gør det gerne dagen før, da de skal have i minimum 6 timer.
  2. Tag en stor skål frem, og start med at opløse gæren i vandet.
  3. Rør melet i vandet indtil du får en fast masse. Herefter kan du tilføje salt og sukker, og eventuelt havregryn og solsikkekerner.
  4. Dæk dejen til i skålen og lad den hæve i minimum 6 timer. Du kan med fordel lave dejen om aftenen, så er du klar til at bage friske boller morgenen efter
  5. Når dejen har hævet, skal bollerne i din Actifry. Start med at tage armen ud af din Actifry. Den skal ikke bruges.
  6. Form dejen til boller, og placer dem i bunden af din Actifry.
  7. Giv dem først 8-10 minutter, alt efter størrelsen på dem. Flyt herefter lidt rundt på dem (så de ikke sætter sig fast i bunden)
  8. Og giv dem så 8-10 minutter mere.
  9. Så er der ikke andet tilbage, end at hælde en dejlig varm kop kaffe op, og nyde dine lune friskbagte boller. Velbekomme
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Brændte mandler i Actifry
Fantastisk velsmagende brændte mandler, lige så gode som dem man køber. Og så er de klar på kun 20 minutter.
Forberedelses tid 5 Minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 5 Minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 250 gram mandler
  • En smule kanel Prøv evt. med Lakrids. Kun fantasien sætter grænser.
Forberedelses tid 5 Minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 5 Minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 250 gram mandler
  • En smule kanel Prøv evt. med Lakrids. Kun fantasien sætter grænser.
Instruktioner
  1. Start med at finde din Actifry og ingredienserne frem. Denne opskrift kan laves i alle modeller Actifry.
  2. Hæld vandet og sukkeret sammen i maskinen, og lad den køre i 1-2 minutter, indtil blandingen er "samlet"
  3. Tilsæt herefter alle mandlerne, og kør i yderligere 15 minutter. Tilsæt eventuelt lakrids, kanel, eller andet krydderi for at give ekstra smag til mandlerne.
  4. Hold øje med mandlerne løbende. Det afhænger af størrelsen på din maskine, og mængden af mandler hvor længe de skal have. Mandlerne er færdige når massen ikke længere er flydende.
  5. Hæld de færdige brændte mandler over på bagepapir, og vent et par minutter til de er kølet ned.
  6. Og wupti! Du har nu en lækker omgang Brændte mandler, tilberedt i din Actifry
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER