Lasagne er nok en af de allerstørste klassikere i det danske køkken. Selvom retten oprindeligt er fra italian, har vi i den grad taget den til os herhjemme. Serverede du den for en italiener ville han nok ikke mene det var ægte lasagne, men det ændrer ikke på at det smager fantastisk.

Hjemme hos os kan vi godt lide at twiste retten en smule, og lave den med kylling istedet for oksekød. Kyllingelasagne er helt fantastisk til børnefamilier, da man virkelig kan komme mange grøntsager i! En anden fordel med kyllingelasagne er at det er virkelig nemt at lave, og det meste af tiden går faktisk med at forberede sig. Når først ingredienserne er samlet og smidt i ovnen, skal du blot vente på at den er klar til servering.

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, og resten af familien, så laver du din Bechamelsauce selv. Det er virkelig nemt! Se hvordan i vores Bechamelsaue opskrift HER


Print Recipe
Kyllingelasagne med spinat
Kyllingelasagne er spækfyldt med spinat og andre lækre grøntsager. Bechamelsaucen gør den dejlig cremet og binder alle smagene helt fantastisk sammen.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Instruktioner
  1. Start med at skylle din spinat. Herefter hakker du den groft. Det gør ikke noget at stykkerne er lidt store.
    Spinat og grøntsager til kyllingelasagne
  2. Hak dine løg og sauter dem i en smule olie, i en sauterpande eller en gryde.
  3. Skær din kylling i mindre stykker og kom ned sammen med løgene. Mens det steger hakker du resten af dine grøntsager
  4. Kom dine hakkede tomater og resten af grøntsagerne ned til kyllingestykkerne og løgene. Lad det stå og simre indtil det er kogt en smule ind. Der skal ikke være for meget væske tilbage, da du så får en slatten kyllingelasagne.
  5. Nu skal du samle din lasagne. Start med et lag lasagneplader. Fordel kyllingen og grøntsagerne, bechamelsaucen og lasagnepladerne i lag. Kom evt. lidt frisk spinat oven bechamelsauce lagene.
  6. Slut af med et lag lasagneplader og en smule bechamelsauce. Skær din friske mozarella i fine skiver og kom dem ovenpå til sidst.
  7. Bag din kyllingelasagne ved 200 i 15-20 minutter, eller indtil toppen bliver en smule gylden.
  8. Lad den færdige kyllingelasagne hvile i et par minutter inden du skærer den ud. Velbekomme!
    Kyllingelasagne med spinat


Print Recipe
Æggekage med grønt
En æggekage er nem og hurtig at lave, og kan tilberedes på et utal af måder. Vi viser dig her hvordan du laver en lækker æggekage på kun 15 minutter i din Actifry
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 stk Æg
  • 2 spsk skyr
  • 100 gram bacontern
  • 1 håndfuld spinat
  • salt og peber
  • 1 håndfuld revet ost
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 stk Æg
  • 2 spsk skyr
  • 100 gram bacontern
  • 1 håndfuld spinat
  • salt og peber
  • 1 håndfuld revet ost
Instruktioner
  1. Begynd med at stege dine bacontern i din Actifry. De skal have et par minutter. Kun lige til at de begynder at få farve og der kommer lidt fedt i gryden.
  2. Pisk dine æg, skyr, salt og peber sammen i en skål.
  3. Når din bacon er klar, tager du armen ud af din maskine. Dæk gerne hullet til, evt med et glas, for at være på den sikre side. Har du en Actifry 2in1 vil det være oplagt at bruge panden til denne opskrift.
  4. Hæld din æggeblanding over dit bacon, og steg det hele i cirka 10 minutter. Tiden afhænger af størrelsen på din æggekage, og hvilken maskine du har.
  5. Efter et par minutters tid, tilføjer du din spinat til æggekagen.
  6. Fordelen ved en æggekage, er at du stort set kan tilføje alle slags grønt. Så det er en rigtig god ret til at få tømt grøntsagskuffen for rester.
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER