En rigtig god lasagne har fortjent en hjemmelavet bechamelsauce! Og det tager tilmed ikke mere end 15 minutter at lave den. Deet smager simpelthen fantastisk, og giver lige det der ekstra som gør din lasagne helt fantastisk.

Samtidig er det virkelig billigt at lave selv, og det smager bare bedre den bechamelsauce du kan købe færdiglavet. Jeg lover dig at du aldrig kommer til at købe en bechamelsauce nogensiden igen, efter du har prøvet at lave den selv! God fornøjelse.


Print Recipe
Hjemmelavet bechamelsauce
En god bechamelsauce består stort set kun af 3 ting. Smør, mælk og hvedemel. Selvfølgelig smagt til med salt og peber. Giver du den lige en smule revet muskatnød, så når den helt nye højder!
Forberedelses tid 5 minuter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk Vi brugte minimælk, men alle typer mælk kan bruges
  • Salt
  • peber
  • revet muskatnød
Forberedelses tid 5 minuter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk Vi brugte minimælk, men alle typer mælk kan bruges
  • Salt
  • peber
  • revet muskatnød
Instruktioner
  1. Start med at komme dit smør i en gryde og smelt det ved middel varme.
    Smør til bechamelsauce
  2. Kom melet i den smeltede smør, og rør sammen indtil smørret har suget alt melet op.
    Smør til bechamelsauce med mel
  3. Kom lidt mælk i og pisk det samme. Tilføj stille og roligt resten af mælken, i mens du rører rundt.
  4. Pisk indtil du har en jævn blanding uden klumper.
  5. Nu skal du lade din bechamelsauce koge ved svag varme i cirka 10 minutter. Det får melsmagen til at forsvinde, og sørger for at din sauce tykner. Husk at piske jævnligt.
  6. Når din bechamelsauce er jævn og har den rette tykkelse, smager du til med salt, peber og muskatnød. Velbekomme!


Print Recipe
Pasta Carbonara med rejer
Denne opskrift er indsendt af Sofie Korsgaard, som har været kreativ, og givet den klassiske italienske Pasta Carbonara et spændende twist.
Forberedelses tid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 pakke Pastealle grøntsagsbånd
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 pose vannamei rejer Ca 200 gram
  • 4 hele Æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Smør
  • revet Parmesan
  • hvidløgsbalsamico
  • olivenolie
  • salt og peber
Forberedelses tid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 pakke Pastealle grøntsagsbånd
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 pose vannamei rejer Ca 200 gram
  • 4 hele Æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Smør
  • revet Parmesan
  • hvidløgsbalsamico
  • olivenolie
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Start med at tø dine rejer op, og lad dem derefter marinere i hvidløg og hvidløgsbalsamico.
  2. Steg dine bacontern med lidt olivenolie i din Actifry, i cirka 5 minutter.
  3. Tilføj rejerne og lav dem stege indtil de har den ønskede sprødhed.
    Pasta carbonare med rejer actifry
  4. Sluk derefter din Actifry og lad rejer samt bacon køle ned.
  5. Sæt vand over til pastaen.
  6. Bland 2 æg og 2 æggeblommer sammen i en skål. Tilsæt derefter revet parmesan og smør.
  7. Salt vandet og kom pastaen i. Kog som anvist på pakken. Derefter skal du dræne vandet fra pastaen.
  8. Bland pastaen med rejerne og bacon. Tilføj æggemassen langsomt under omrøring. Pas på at æggemassen ikke bliver til røræg.
  9. Rør rundt indtil den ønskede konsistens er opnået, tilføj først salt og peber lige før servering, og servér.
  10. Bon appetit!
    Pasta Carbonara i actifry med rejer
  11. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Brunsviger er en fantastisk kage, som ovenikøbet er forholdsvis simpel at bage. Brunsviger er en fynsk klassiker, som på mærkværdig hvis bare smager bedst når den bliver bagt af en fynsk bager. Det er som om de har en særlig opskrift, som kun deles blandt fynboer. Vi har forsøgt at ramme den helt klassiske brunsviger smag, selvfølgelig bagt i Actifry. Den luftige kage som skal spille perfekt sammen med det klistrede, lidt snaskede fyld på toppen, og til sammen give en fantastisk smagsoplevelse. Vi elsker brunsviger, og det er en sikker vinder her gang.
Brunsviger i actifry

Vi kan lige så godt være ærlige. Den her kage var virkelig svær at bage i Actifry! De første par forsøg blev ikke særlig gode, så vi prøvede lidt forskellige løsninger af. Og jeg syntes at vi er kommet frem til et rigtigt fint resultat! Så du kan godt glæde dig, brunsviger i Actifry er virkelig lækkert.

Det er virkelig vigtigt at du husker at lade dejen hæve 2 gange. Første gang i skålen, og anden gang i gryden før du bager den. Vi glemte at lade dejen hæve i gryden første gang vi lavede Brunsvigeren i Actifry, og det endte med at blive en tung, ikke færdigbagt kage med brændt fyld. Så den røg ud, og vi gav det et forsøg til.

Det forsøg kan du se i videon herunder, og læse i opskriften nederst på siden. Vi har lavet lidt justeringer, så du undgår at lave de samme fejl som os. Så god fornøjelse med din Brunsviger i Actifry.


Print Recipe
Brunsvigerkage i Actifry
En fynsk kageklassiker, brunsvigeren! Vi har virkelig forsøgt at lave den perfekte brunsviger i Actifry, og det har taget et par forsøg. Nu syntes vi at resultatet er godt nok til at dele med jer.
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Instruktioner
  1. Start med at smuldre din gær ud i en skål. Hæld cirka halvdelen af mælken over og rør til gæren er opløst.
    brunsviger i ACtifry
  2. Smelt smøret og rør det sammen med resten af mælken, æg, sukker og salt. Kom det i skålen og tilsæt melet. Rør indtil dejen er ensartet.
    brunsviger i ACtifry
  3. Lad nu dejen hæve overdækket og lunt, indtil den er dobbelt størrelse.
    brunsviger i ACtifry
  4. Når dejen er hævet, rører du den let igennem og hælder den i din Actifry gryde. Husk at komme bagepapir i først. Du kan lave et lile hul i bagepapiret, så den nemt kan komme over den stang som rørearmen normalt sidder på.
    brunsviger i ACtifry
  5. Efter dejen er kommet i gryden, skal du prikke den med en lille ske, for at lave små fordybninger i toppen. Lad den nu hæve til ca dobbelt størrelse igen.
  6. Når kagen har hævet, kommer du gryden i din Actifry og giver den cirka 15-20 minutter, alt efter hvor hurtigt din Actifry bager. Husk at dreje dejen flere gange undervejs. Ellers bliver kagen ikke bagt lige meget over det hele.
  7. Når kagen har fået cirka 15-20 minutter i din Actifry, skal fyldet hældes over.
  8. Smelt smørret til fyldet i en gryde og rør det sammen med farin, sirup og kanel. Hæld det derefter over kagen. Sørg for at det bliver jævnt fordelt. Bag kagen i 5-7 minutter herefter, indtil fyldet er karamelliseret en smule. Husk igen at dreje kagen flere gange undervejs, da fyldet ellers brænder på!
    Brunsviger i actifry
  9. God fornøjelse! Det kan godt tage et par forsøg for at finde den helt rigtige fremgangsmåde. Vi har i hvertfald brugt et par gange på at ramme den her opskrift. Men det er det hele værd. Den smager fantastisk!
    Brunsviger i actifry
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Drømmekage i Actifry
Klassikeren fra Brovst! Drømmekage - en af danskernes kagefavoritter, nu til Actifry. Det er nemt, hurtigt og lækkert.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 225 gram Sukker
  • 250 gram Mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en smule Salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl Olie f.eks rapsolie
  • 100 gram Smør
  • 150 gram kokus
  • 225 gram farin
  • 1/2 dl mælk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 225 gram Sukker
  • 250 gram Mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en smule Salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl Olie f.eks rapsolie
  • 100 gram Smør
  • 150 gram kokus
  • 225 gram farin
  • 1/2 dl mælk
Instruktioner
  1. Start med at komme sukker, mel, bagepulver, sukker, salt, vanilje sukker, mælk og olie i en skål.
  2. Pisk det sammen til det er blankt.
  3. Nu skal du beklæde din Actifry gryde med bagepapir (så du kan "dreje" kagen i gryden). Det nemmeste er at lave et lille hul i bagepapirets midte, så rører til drejearmen kan stikke op i gennem (du skal IKKE have drejearmen i)
  4. Giv kagen 10 minutter. Husk at dreje kagen et par gange undervejs. (din actifry er varmest i "enden" og derfor er du nødt til at dreje kagen et par gange) Det er nemt at dreje kagen, du tager blot fast i bagepapiret og trækker det rundt.
  5. Nu skal du dække kagen med sølvpapir og give det 30 minutter.
  6. Nu sætter du en gryde over komfuret og lave din topping. Kom smør, kokos, farin og mælk i gryden og smelt det ved lav varme.
  7. Når din kage har fået 30 minutter, fjerner du sølvpapiret og kommer dit fyld på. Giv kagen et par minutter ekstra i maskinen, så fyldet også bliver bagt. Gerne 4 minutter hvor du drejer kagen en smule for hvert minut.
  8. Og nu er din drømme kage færdig - velbekomme.
  9. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Kartoffelroser i Actifry
Skal det være rigtig fint, så skal man lave noget anderledes. Her fortæller vi dig hvordan du kan lave flotte kartoffelroser i Actifry
Antal personer
Ingredienser
  • 4-5 hele kartofler
  • Smør
  • salt og peber
  • Hvidløgspulver
  • 1 pakke bacon
Antal personer
Ingredienser
  • 4-5 hele kartofler
  • Smør
  • salt og peber
  • Hvidløgspulver
  • 1 pakke bacon
Instruktioner
  1. Start med at skære dine kartofler i tynde skiver. Du bestemmer selv hvor tykke du vil have dem.
  2. Læg dem op som øverst på billedet.
  3. Smelt noget smør og bland det sammen med hvidløgspulver, salt og peber og eventuelle andre krydderier du vil bruge.
  4. Pensl dine kartofler med smøret og rul herefter dine "roser" ud af kartoflerne.
  5. Pak en skive bacon rundt om kartoffelrosen og kom den i en muffinform.
  6. Pensl toppen med smøret og giv det herefter 25 minutter i din Actifry (uden rørearm)
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER