En rigtig god lasagne har fortjent en hjemmelavet bechamelsauce! Og det tager tilmed ikke mere end 15 minutter at lave den. Deet smager simpelthen fantastisk, og giver lige det der ekstra som gør din lasagne helt fantastisk.

Samtidig er det virkelig billigt at lave selv, og det smager bare bedre den bechamelsauce du kan købe færdiglavet. Jeg lover dig at du aldrig kommer til at købe en bechamelsauce nogensiden igen, efter du har prøvet at lave den selv! God fornøjelse.


Print Recipe
Hjemmelavet bechamelsauce
En god bechamelsauce består stort set kun af 3 ting. Smør, mælk og hvedemel. Selvfølgelig smagt til med salt og peber. Giver du den lige en smule revet muskatnød, så når den helt nye højder!
Forberedelses tid 5 minuter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk Vi brugte minimælk, men alle typer mælk kan bruges
  • Salt
  • peber
  • revet muskatnød
Forberedelses tid 5 minuter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk Vi brugte minimælk, men alle typer mælk kan bruges
  • Salt
  • peber
  • revet muskatnød
Instruktioner
  1. Start med at komme dit smør i en gryde og smelt det ved middel varme.
    Smør til bechamelsauce
  2. Kom melet i den smeltede smør, og rør sammen indtil smørret har suget alt melet op.
    Smør til bechamelsauce med mel
  3. Kom lidt mælk i og pisk det samme. Tilføj stille og roligt resten af mælken, i mens du rører rundt.
  4. Pisk indtil du har en jævn blanding uden klumper.
  5. Nu skal du lade din bechamelsauce koge ved svag varme i cirka 10 minutter. Det får melsmagen til at forsvinde, og sørger for at din sauce tykner. Husk at piske jævnligt.
  6. Når din bechamelsauce er jævn og har den rette tykkelse, smager du til med salt, peber og muskatnød. Velbekomme!


Print Recipe
Koldhævede boller i actifry
Er der noget som lune, hjemmelavede boller? I denne opskrift viser vi dig hvordan du nemt kan lave koldhævede boller i din Actifry. Denne opskrifter giver ca. 20 lækre boller og er klar til brug dagen efter du har lavet dejen.
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Instruktioner
  1. Vi starter selvfølgelig med at lave dejen. Opløs først din gær i vandet. Tilsæt så mel og salt, og rør dejen godt sammen. Det gør ikke noget at dejen er klistet, så det kan være en fordel at lave den i en røremaskine.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen stå i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i ca. 5 dage i køleskabet, så du kan få friskbagte boller hver morgen i et par dage!
  3. Dagen efter tager du så meget af dejen som du skal bruge, og former det til boller.
  4. Kom bagepapir i din Actifry (husk at fjerne drejearmen) og placerer dejen ovenpå.
  5. Bag bollerne i 10-15 minutter. Det afhænger af størrelsen på bollerne, og hvilken actifry du har. Hvis de ser ud til at bollerne tager for meget farve på en af siderne, så husk at rykke lidt rundt på dem undervejs.
  6. Lad de færdige boller hvile et par minutter, og nyd dem herefter med dit favorit pålæg, eller bare med en smule smør.
  7. Hvis du ikke laver alle bollerne samme dag, så kan du som sagt sagtens gemme resten af dejen i køleskabet nogle dage.


Print Recipe
brødcroutoner i Actifry
Brødcroutoner er en god måde at få brugt overskydende brød. De knasende sprøde terninger kan holde sig længe, og kan bruges i alt fra supper, til salater. Du kan lave dem på kun 15 minutter i den Actifry
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 5-6 skiver brød Gerne lyst brød.
  • 1 spsk basilikum
  • 1 tsk koriander
  • 1 spk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 3-4 skefulde Olie Vi foretrækker at bruge olivenolie
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 5-6 skiver brød Gerne lyst brød.
  • 1 spsk basilikum
  • 1 tsk koriander
  • 1 spk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 3-4 skefulde Olie Vi foretrækker at bruge olivenolie
Instruktioner
  1. Start med at skære dit brød i tern. Nogle vælger at skære kanterne af, men de kan sagtens bruges.
  2. Tag en skål og kom olien i, sammen med krydderierne. Bland det godt sammen. Du kan selv vælge andre krydderier, end dem vi har valgt, hvis du vil lave en anderledes smag.
  3. Kom dine brødtern i din Actifry og hæld din olie-krydderi blanding ud over.
  4. Giv det hele 15 minutter i din Actifry.
  5. Når dine croutoner er færdige, kan de køle ned på at stykke papir. Velbekomme.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Kyllingestykker paneret i hvidløg og mandelmel
Et rigtigt sjovt alternativ til kyllingenuggets. Får en speciel smag af mandelmelet, og det smager fantastisk! Spis dem med kartofler og grøntsager - og lav eventuelt en lækker sauce til.
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 gram kyllingefilet Skæres i mindre stykker - du bestemmer selv hvor store
  • 20-25 hele mandler Skal pilles
  • 1 spsk timian
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 1 smule olivenolie
  • 2-3 spsk hvedemel
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 gram kyllingefilet Skæres i mindre stykker - du bestemmer selv hvor store
  • 20-25 hele mandler Skal pilles
  • 1 spsk timian
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 1 smule olivenolie
  • 2-3 spsk hvedemel
Instruktioner
  1. Til at starte med skal du have din panering gjort klar. Tag dine mandler og kom dem i en blender, eller mini hakker. Derefter tilsætter du timian, hvidløg, en smule olie og salt.
  2. Kom dit hvedemel i en plastikpose, og hæld dine kyllingestykker derned. Ryst den godt igennem, så melet sætter sig på kyllingen.
  3. Derefter hælder du din mandelblanding i posen og ryster det godt sammen.
  4. Nu skal du blot komme dine kyllingestykker i din Actifry (med armen) og giv det cirka 20 minutter. Du kan godt hælde en smule olie over kyllingestykkerne, hvis de skal være ekstra sprøde.
  5. Velbekomme.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Squash Toppe i actifry
Squash Toppe i actifry kan være et sjovt alternativ til klassiske frikadeller. De er virkelig nemme at lave, og så smager de fantastisk! Prøv dig frem indtil du finder det helt rigtige tilbehør.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hel squash
  • 1/2 dl rasp
  • 1/2 dl revet ost
  • 1 helt Æg
  • 1 spsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk peber
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hel squash
  • 1/2 dl rasp
  • 1/2 dl revet ost
  • 1 helt Æg
  • 1 spsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk peber
Instruktioner
  1. Start med at rive dine squash. Det nemmeste er at bruge et rivejern, så du får revet squashen fint.
  2. Herefter skal du komme din revne squash i en skål, og blande det med salten. Sørg for at røre salten godt rundt.
  3. Lad det trække i 20 minutter. Så sørger salten for at trække væsken ud af din squash.
  4. Herefter hælder du din revne squash over i et rent viskestukke. Dæk det til, og vrid væsken ud af squashen.
  5. Nu skal du blande din squash med rasp, revet ost, hvidløgspulver og peber. Rør det hele godt sammen.
  6. Lav små toppe (eller bolde) af blandingen. Kom dem i din Actifry UDEN rørearmen, og giv dem 10 minutter.
  7. Derefter monterer du rørearmen, og giver det hele 15 minutter ekstra.
  8. Velbekomme!
  9. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Brunsviger er en fantastisk kage, som ovenikøbet er forholdsvis simpel at bage. Brunsviger er en fynsk klassiker, som på mærkværdig hvis bare smager bedst når den bliver bagt af en fynsk bager. Det er som om de har en særlig opskrift, som kun deles blandt fynboer. Vi har forsøgt at ramme den helt klassiske brunsviger smag, selvfølgelig bagt i Actifry. Den luftige kage som skal spille perfekt sammen med det klistrede, lidt snaskede fyld på toppen, og til sammen give en fantastisk smagsoplevelse. Vi elsker brunsviger, og det er en sikker vinder her gang.
Brunsviger i actifry

Vi kan lige så godt være ærlige. Den her kage var virkelig svær at bage i Actifry! De første par forsøg blev ikke særlig gode, så vi prøvede lidt forskellige løsninger af. Og jeg syntes at vi er kommet frem til et rigtigt fint resultat! Så du kan godt glæde dig, brunsviger i Actifry er virkelig lækkert.

Det er virkelig vigtigt at du husker at lade dejen hæve 2 gange. Første gang i skålen, og anden gang i gryden før du bager den. Vi glemte at lade dejen hæve i gryden første gang vi lavede Brunsvigeren i Actifry, og det endte med at blive en tung, ikke færdigbagt kage med brændt fyld. Så den røg ud, og vi gav det et forsøg til.

Det forsøg kan du se i videon herunder, og læse i opskriften nederst på siden. Vi har lavet lidt justeringer, så du undgår at lave de samme fejl som os. Så god fornøjelse med din Brunsviger i Actifry.


Print Recipe
Brunsvigerkage i Actifry
En fynsk kageklassiker, brunsvigeren! Vi har virkelig forsøgt at lave den perfekte brunsviger i Actifry, og det har taget et par forsøg. Nu syntes vi at resultatet er godt nok til at dele med jer.
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Instruktioner
  1. Start med at smuldre din gær ud i en skål. Hæld cirka halvdelen af mælken over og rør til gæren er opløst.
    brunsviger i ACtifry
  2. Smelt smøret og rør det sammen med resten af mælken, æg, sukker og salt. Kom det i skålen og tilsæt melet. Rør indtil dejen er ensartet.
    brunsviger i ACtifry
  3. Lad nu dejen hæve overdækket og lunt, indtil den er dobbelt størrelse.
    brunsviger i ACtifry
  4. Når dejen er hævet, rører du den let igennem og hælder den i din Actifry gryde. Husk at komme bagepapir i først. Du kan lave et lile hul i bagepapiret, så den nemt kan komme over den stang som rørearmen normalt sidder på.
    brunsviger i ACtifry
  5. Efter dejen er kommet i gryden, skal du prikke den med en lille ske, for at lave små fordybninger i toppen. Lad den nu hæve til ca dobbelt størrelse igen.
  6. Når kagen har hævet, kommer du gryden i din Actifry og giver den cirka 15-20 minutter, alt efter hvor hurtigt din Actifry bager. Husk at dreje dejen flere gange undervejs. Ellers bliver kagen ikke bagt lige meget over det hele.
  7. Når kagen har fået cirka 15-20 minutter i din Actifry, skal fyldet hældes over.
  8. Smelt smørret til fyldet i en gryde og rør det sammen med farin, sirup og kanel. Hæld det derefter over kagen. Sørg for at det bliver jævnt fordelt. Bag kagen i 5-7 minutter herefter, indtil fyldet er karamelliseret en smule. Husk igen at dreje kagen flere gange undervejs, da fyldet ellers brænder på!
    Brunsviger i actifry
  9. God fornøjelse! Det kan godt tage et par forsøg for at finde den helt rigtige fremgangsmåde. Vi har i hvertfald brugt et par gange på at ramme den her opskrift. Men det er det hele værd. Den smager fantastisk!
    Brunsviger i actifry
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Drømmekage i Actifry
Klassikeren fra Brovst! Drømmekage - en af danskernes kagefavoritter, nu til Actifry. Det er nemt, hurtigt og lækkert.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 225 gram Sukker
  • 250 gram Mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en smule Salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl Olie f.eks rapsolie
  • 100 gram Smør
  • 150 gram kokus
  • 225 gram farin
  • 1/2 dl mælk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 225 gram Sukker
  • 250 gram Mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en smule Salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 dl Olie f.eks rapsolie
  • 100 gram Smør
  • 150 gram kokus
  • 225 gram farin
  • 1/2 dl mælk
Instruktioner
  1. Start med at komme sukker, mel, bagepulver, sukker, salt, vanilje sukker, mælk og olie i en skål.
  2. Pisk det sammen til det er blankt.
  3. Nu skal du beklæde din Actifry gryde med bagepapir (så du kan "dreje" kagen i gryden). Det nemmeste er at lave et lille hul i bagepapirets midte, så rører til drejearmen kan stikke op i gennem (du skal IKKE have drejearmen i)
  4. Giv kagen 10 minutter. Husk at dreje kagen et par gange undervejs. (din actifry er varmest i "enden" og derfor er du nødt til at dreje kagen et par gange) Det er nemt at dreje kagen, du tager blot fast i bagepapiret og trækker det rundt.
  5. Nu skal du dække kagen med sølvpapir og give det 30 minutter.
  6. Nu sætter du en gryde over komfuret og lave din topping. Kom smør, kokos, farin og mælk i gryden og smelt det ved lav varme.
  7. Når din kage har fået 30 minutter, fjerner du sølvpapiret og kommer dit fyld på. Giv kagen et par minutter ekstra i maskinen, så fyldet også bliver bagt. Gerne 4 minutter hvor du drejer kagen en smule for hvert minut.
  8. Og nu er din drømme kage færdig - velbekomme.
  9. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hjemmelavede forårsruller i Actifry
Lækker opskrift på hjemmelavede forårsruller i Actifry. Dejlig hyggeligt projekt, du kan lave med familien. Eller en aften hvor du vil forkæle dig selv lidt ekstra.
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 10 ark forårsrullepapir
  • 1 helt hvidkål fint snittet
  • 2 hele løg finthakket
  • 5 hele Gulerødder groft revet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 10 ark forårsrullepapir
  • 1 helt hvidkål fint snittet
  • 2 hele løg finthakket
  • 5 hele Gulerødder groft revet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine grøntsager skyl dem, og skær dem i passende stykker.
  2. Kom alle dine grøntsager i din Actifry og tilsæt olie, salt, soya og sukker. Giv det 20 minutter.
  3. Kom hefter dine stegte grøntsager i en anden skål.
  4. Tag et ark forårsrullepapir og kom fyldet i. Fold forårsrullen sammen og pensel den med olivenolie.
  5. Kom dine samlede forårsruller i din Actifry og steg dem i 5 minutter. (det kan godt være en god ide at lave dem 3-4 styk af gangen)
  6. Har du en snacking Actifry kan du passende lave fyldet i gryden, og dine færdige forårsruller i snacking kurven. Laver du forårsrullerne i selve gryden, så huske at flytte lidt rundt på dem.
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hurtige hjemmebagte boller i Actifry
Mmm.. duften af nybagte boller.. Alle elsker duften, men det er ikke alle som har tiden til at forberede dej osv. Her får du en nem opskrift på at lave hjemmebagte boller i din Actifry.
Forberedelses tid 20-30 minutter
Tilberedningstid 10-12 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand mælk kan også bruges
  • 25 gram smeltet smør
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 1/2 spsk Sukker
  • 4 dl hvedemel
Forberedelses tid 20-30 minutter
Tilberedningstid 10-12 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand mælk kan også bruges
  • 25 gram smeltet smør
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 1/2 spsk Sukker
  • 4 dl hvedemel
Instruktioner
  1. Opløs gæren i et par skefulde af væsken (det er meget nemmere end at bruge alt væsken). Tilsæt resten af din væske, smeltet smør, salt og sukker. Bland melet i og ælt dejen godt sammen.
  2. Form 6-8 boller af dejen og kom dem i din Actifry. (husk at tage rørearmen ud)
  3. Luk låget på din actifry og lad bollerne stå og hæve i 20-30 minutter.
  4. Bag nu dine boller i 10-12 minutter, til de er blevet fint brune og gennembagte. Husk at flytte lidt rundt på dine boller halvvejs, da en Actifry ikke varmer jævnt i hele gryden.
  5. Velbekomme.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
krebinetter i Actifry
Krebinetter er en dejlig dansk ret, som gør sig fantastisk sammen med stuvede grøntsager og kartofler. Der findes et utal af varianter, og nogle kalder dem også Karbonader. Her gennemgår vi hvordan du kan lave dem i den Actifry
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram hakket svinefars
  • 1 spsk Salt
  • 1 spsk peber
  • 1 helt Æg
  • masser af hvedemel og rasp
  • en smule smøre
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram hakket svinefars
  • 1 spsk Salt
  • 1 spsk peber
  • 1 helt Æg
  • masser af hvedemel og rasp
  • en smule smøre
Instruktioner
  1. Del dit kød i fire lige store portioner og form hver potion til en bøf.
  2. Slå dit æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
  3. Hæld raspen op på en flad tallerken eller en bred skål.
  4. Vend hver af dine krebinetter i ægget og så derefter i raspen. Krydder med salt og peber.
  5. Herefter er dine krebintter klar til din Actifry. Nogle steder laver man en anden løsning, hvor kødet blandes sammen med æg, mel og rasp i en skål, og derefter formes til krebinetter, og derefter paneres de igen. Det er op til dig hvilken løsning du bruger.
  6. Smør din Actifry gryde med smør og kom dine krebinetter i. Giv dem 7 minutter på hver side, og så er de klar. Velbekomme.
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER