Lasagne er nok en af de allerstørste klassikere i det danske køkken. Selvom retten oprindeligt er fra italian, har vi i den grad taget den til os herhjemme. Serverede du den for en italiener ville han nok ikke mene det var ægte lasagne, men det ændrer ikke på at det smager fantastisk.

Hjemme hos os kan vi godt lide at twiste retten en smule, og lave den med kylling istedet for oksekød. Kyllingelasagne er helt fantastisk til børnefamilier, da man virkelig kan komme mange grøntsager i! En anden fordel med kyllingelasagne er at det er virkelig nemt at lave, og det meste af tiden går faktisk med at forberede sig. Når først ingredienserne er samlet og smidt i ovnen, skal du blot vente på at den er klar til servering.

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, og resten af familien, så laver du din Bechamelsauce selv. Det er virkelig nemt! Se hvordan i vores Bechamelsaue opskrift HER


Print Recipe
Kyllingelasagne med spinat
Kyllingelasagne er spækfyldt med spinat og andre lækre grøntsager. Bechamelsaucen gør den dejlig cremet og binder alle smagene helt fantastisk sammen.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Instruktioner
  1. Start med at skylle din spinat. Herefter hakker du den groft. Det gør ikke noget at stykkerne er lidt store.
    Spinat og grøntsager til kyllingelasagne
  2. Hak dine løg og sauter dem i en smule olie, i en sauterpande eller en gryde.
  3. Skær din kylling i mindre stykker og kom ned sammen med løgene. Mens det steger hakker du resten af dine grøntsager
  4. Kom dine hakkede tomater og resten af grøntsagerne ned til kyllingestykkerne og løgene. Lad det stå og simre indtil det er kogt en smule ind. Der skal ikke være for meget væske tilbage, da du så får en slatten kyllingelasagne.
  5. Nu skal du samle din lasagne. Start med et lag lasagneplader. Fordel kyllingen og grøntsagerne, bechamelsaucen og lasagnepladerne i lag. Kom evt. lidt frisk spinat oven bechamelsauce lagene.
  6. Slut af med et lag lasagneplader og en smule bechamelsauce. Skær din friske mozarella i fine skiver og kom dem ovenpå til sidst.
  7. Bag din kyllingelasagne ved 200 i 15-20 minutter, eller indtil toppen bliver en smule gylden.
  8. Lad den færdige kyllingelasagne hvile i et par minutter inden du skærer den ud. Velbekomme!
    Kyllingelasagne med spinat


Print Recipe
Risret med oksekød i Actifry
20 minutter. Længere tid behøver det ikke at lave lækker mad. Vi viser dig her, hvordan du laver en lækker risret med oksekød i din Actifry.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 hele peberfrugt
  • 2 hele rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse majs
  • 300 gram ris Juster efter behov
  • 1 brev tacokrydderi
  • 1 glas salsa Du bestemmer selv hvor stærkt
  • salt og peber
  • 4 spsk soya
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 hele peberfrugt
  • 2 hele rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse majs
  • 300 gram ris Juster efter behov
  • 1 brev tacokrydderi
  • 1 glas salsa Du bestemmer selv hvor stærkt
  • salt og peber
  • 4 spsk soya
Instruktioner
  1. Start med at snitte dine grøntsager. Du bestemmer selv hvor fint, eller grovt, du vil have dem. Sæt vand over i en gryde, og kog dine ris.
  2. Smuldr din oksefars i mindre stykker, ned i din Actifry. Tilsæt alle dine grøntsager, og krydderierne. Giv det 10 minutter med armen i.
  3. Tilsæt herefter din soya og salsa, samt dine kogte ris. Giv det hele 10 minutter i din Actifry, og så er du klar til at spise!
  4. Du kan eventuelt bruge andre, eller flere grøntsager end nævnt. Det er kun din fantasi som sætter grænsen. Velbekomme!


Print Recipe
Kylling i karry
Er du til det asiatiske køkken, så er denne Kylling i karry ret, lige noget for dig! 30 minutter i din Actifry, og så er retten klar!
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at skære din kylling i tern. Herefter kommer du den i en skål. Bland din marinade bestående af olivenolie, karry, salt og peber, og hælder det over din kylling. Lad det trække i 10-15 minutter.
  2. Snit dine forårsløg fint og kom dem i en skål, sammen med mælk, salt, peber og din karrypasta. Bland det sammen og kom det herefter over din kylling.
  3. Hæld det hele i din Actifry og kør i 15 minutter med arm. Tilsæt en smule maizena for at jævne saucen.
  4. Til sidst kommer du 4 spsk creme fraice i din actifry og lad det hele køre i 10 minutter til. Smag til med salt og peber.
  5. Server din kylling i karry, sammen med friske grøntsager og kogte ris. Velbekomme.

Stegt flæsk! Mmm.. Bare tanken kan sætte munden i vand. Det er en rigtig klassisk, dansk ret som alle kender. Stegt flæsk med persillesauce er så dansk, at det i 2014 blev kåret som Danmarks nationalret. Det sprøde flæsk, serveret med en cremet persillesauce og gode danske kartofler, smager simpelthen bare så godt! Det er virkelig nemt at lave i Actifry, så det skulle selvfølgelig prøves. Kartoflerne og persillesaucen har vi selvfølgelig lavet på komfuret, men flæsket kan du lave i din Actifry. Og det er virkelig nemt!
Stegt flæsk i actifry

Der findes rigtig mange forskellige måder at lave stegt flæsk på. Nogle sværger til at lave det i ovnen, mens andre vil have det fra panden. Der findes folk som foretrækker at panere flæsket først, og andre som bare vil have det som det er.

Vi er på sidstnævnte hold. Der er ingen grund til at panere kødet, da det bliver så lækkert og sprødt uden. I denne opskrift viser dig hvor nemt du kan lave sprødt stegt flæsk i din Actifry. Det er kort opskrift, for det laver næsten sig selv! Du skal stort set bare komme flæsket i din Actifry, og så laver maskinen resten.

Vi serverer selvfølgelig vores stegte flæsk med en god, hjemmelavet persillesovs, og med kogte kartofler. God fornøjelse!


Print Recipe
Stegt flæsk i Actifry
Stegt flæsk er danmarks nationalret, og det forstår vi godt! Det sprøde flæsk, serveret med kogte kartofler og en cremet persillesovs. Så kan det kun blive en god aften!
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram flæsk i skiver
  • salt og peber
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram flæsk i skiver
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Nu bliver det nemt! Stegt flæsk i Actifry er virkelig simpelt at lave, og det kan ikke gå galt.
  2. Start med at skære dine skiver flæsk i halve. Vi har erfaret at flæsket hænger mindre sammen, hvis det er i mindre stykker.
    Stegt flæsk actifry
  3. Kom dine skiver flæske i din Actifry, og salt efter smag. Husk at lade rørearmen blive i. Giv det cirka 40 minutter. Den endelig stegetid afhænger af din maskine, og hvor meget flæsk du laver.
  4. Selvom du har rørearmen i, kan du med fordel lige stoppe maskinen og røre rundt i skiverne, et par gange under tilberedningen. Så undgår du at dine skiver flæsk samler sig i en klumb.
  5. Server med kogte kartofler og persillesovs. Velbekomme!
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Chili con carne i Actifry
Chili con carne er en klassisk gryderet. Fyldt med kød og krydderier, er det en fantastisk ret til familien. Her viser dig hvordan du laver en lækker Chili con carne i Actifry på 25 minutter.
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram Oksekød Hakket eller skåret i mindre stykker
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor dåse tomatpure 80 gram
  • 1 dåse bønner
  • timian
  • stødt chili
  • salt og peber
  • oregano
  • spidskommen
  • olivenolie
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram Oksekød Hakket eller skåret i mindre stykker
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor dåse tomatpure 80 gram
  • 1 dåse bønner
  • timian
  • stødt chili
  • salt og peber
  • oregano
  • spidskommen
  • olivenolie
Instruktioner
  1. Skær dit løg i tern, og hak hvidløget fint. Kom det i din Actifry sammen med en smule olivenolie, og giv det 2-3 minutter, indtil løgene begynder at få farve.
  2. Kom herefter dit oksekød i din Actifry og giv det 6-7 minutter. Rør gerne lidt ekstra rundt i det, så kødet ikke klumber sammen.
  3. Tilsæt tomat, tomatpure og krydderierne. Du styrer selv hvor meget krydderi du vil have i, alt efter hvor kraftig du vil have din Chili con carne. Giv det 10-15 minutter alt efter din maskine.
  4. Smag til med salt og peber. Server med kogte ris. Velbekomme.
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Pasta Carbonara med rejer
Denne opskrift er indsendt af Sofie Korsgaard, som har været kreativ, og givet den klassiske italienske Pasta Carbonara et spændende twist.
Forberedelses tid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 pakke Pastealle grøntsagsbånd
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 pose vannamei rejer Ca 200 gram
  • 4 hele Æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Smør
  • revet Parmesan
  • hvidløgsbalsamico
  • olivenolie
  • salt og peber
Forberedelses tid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 pakke Pastealle grøntsagsbånd
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 pose vannamei rejer Ca 200 gram
  • 4 hele Æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Smør
  • revet Parmesan
  • hvidløgsbalsamico
  • olivenolie
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Start med at tø dine rejer op, og lad dem derefter marinere i hvidløg og hvidløgsbalsamico.
  2. Steg dine bacontern med lidt olivenolie i din Actifry, i cirka 5 minutter.
  3. Tilføj rejerne og lav dem stege indtil de har den ønskede sprødhed.
    Pasta carbonare med rejer actifry
  4. Sluk derefter din Actifry og lad rejer samt bacon køle ned.
  5. Sæt vand over til pastaen.
  6. Bland 2 æg og 2 æggeblommer sammen i en skål. Tilsæt derefter revet parmesan og smør.
  7. Salt vandet og kom pastaen i. Kog som anvist på pakken. Derefter skal du dræne vandet fra pastaen.
  8. Bland pastaen med rejerne og bacon. Tilføj æggemassen langsomt under omrøring. Pas på at æggemassen ikke bliver til røræg.
  9. Rør rundt indtil den ønskede konsistens er opnået, tilføj først salt og peber lige før servering, og servér.
  10. Bon appetit!
    Pasta Carbonara i actifry med rejer
  11. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Vi elsker mexicansk mad! Og nachos er altid en af de helt store favoritter. Den cremede, smeltede ost, den stærke salsa, kombineret med de sprøde tortillachips og en god guacemole – MUMS! Findes der nogen som IKKE er vilde med det?!?
Det er en virkelig simpel ret at lave, men den er også nem at udvide. Kom lidt stegt kylling i, og drys et par friske tomatstykker, og du har lige pludselig en helt anden ret. Vi kommer her med vores bedste bud på en lækker omgang nachos med kyling, selvfølgelig lavet i Actifry.
Nachos med kylling i Actifry

Der findes rigtig mange måder at lave nachos på. Den helt simple er at tage tortilla chips og komme lidt revet ost på. Det kan være en fantastisk ting til tømmermænd, men liiiige hurtig nok til et helt måltid. Prøv derfor at lege lidt med retten, og tilsæt kyllingestykker og lidt frisk tomat. Det løfter virkelig retten!

Vi startede med at krydre vores kylling, og derefter stege den med lidt grofthakket rødløg. Derefter samlede vi vores nachos med kyllingen. Helt simpelt, lag på lag i vores Actifry. Vi brugte en helt almindelig revet cheddar. Men en simpel måde at ændre rettens samg på, er ved at prøve andre oste. Eller måske blande flere forskellige? Mulighederne er mange når du laver nachos.

Vi er ikke helt vilde med super stærk mad herhjemme, så vi bruger en mild salsa. Skal dine nachos have et ekstra spark, så kan du tilføje et par jalapenos.

Ellers er der ikke så meget at sige, andet end god fornøjelse! Vi garanterer dig at du ikke bliver skuffet. Kylling med nachos i Actifry smager fantastisk! Du kan læse hele opskriften længere nede, og se video fra da vi lavede retten.


Print Recipe
Nachos med kylling i Actifry
NACHOS! Kan det blive meget bedre? Med denne opskrift kan du lave lækre Nachos med kylling, på kun 15 minutter i din Actifry. Det bliver ikke bedre, eller nemmere. Hvis du har lyst, kan du sagtens tilføje ekstra krydderier, for at få andre smage frem i maden. God fornøjelse
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 1 pose tortilla chips Vi brugte de almindelige med salt.
  • 1 glas salsa Du vælger selv hvor stærk den skal være, vi brugte den milde
  • 1 helt rødløg
  • 7-8 Stk cherrytomater Skæres i stykker, og bruges som pynt på toppen
  • 1 pose Cheddar Vi købte det færdigrevne i pose. Men du kan sagtens bruge en anden ost, f.eks mozzarela
  • salt og peber
  • spidskommen
  • olivenolie
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 1 pose tortilla chips Vi brugte de almindelige med salt.
  • 1 glas salsa Du vælger selv hvor stærk den skal være, vi brugte den milde
  • 1 helt rødløg
  • 7-8 Stk cherrytomater Skæres i stykker, og bruges som pynt på toppen
  • 1 pose Cheddar Vi købte det færdigrevne i pose. Men du kan sagtens bruge en anden ost, f.eks mozzarela
  • salt og peber
  • spidskommen
  • olivenolie
Instruktioner
  1. Start med at skære din kyling i tern. Krydder kyllingen med salt og peber + spidskommen. Hak dit rødløg fint.
  2. Kom kyllingen i din Actifry sammen med løgene (gem lidt løg til at pynte med før servering), hæld en smule olie over, og giv det 10 minutter med rørearmen i.
  3. Når din kylling er blevet stegt, hælder du det over i en skål.
    Nachos med kylling i Actifry
  4. Kom bagepapir i din Actifry gryde (og vask den eventuelt op først). Nu er du klar til at sammensætte dine nachos.
    Nachos med kylling i Actifry
  5. Vi laver den i lag, med tortillachips i bunden. Så et lag med kylling, salsa og ost. Derefter tortillachips igen, og så et lag kylling salsa og ost. Slut af med et par tortillachips og ost.
    Nachos med kylling i Actifry
  6. Giv det 5 minutter i din Actifry. Hvis du vil være sikker på at alt osten smelter, kan du dreje retten efter 2-3 minutter.
    Nachos med kylling i Actifry
  7. Server med salsa og en god guacamole. Velbekomme og god fornøjelse!
    Kylling nachos i actifry
  8. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Omelet i Actifry
En omelet kan være en nem og hurtig omgang aftensmad, eller et lækkert alternativ til rugbrødet til frokost. Du styrer selv hvad du vil have i, og om det skal være kød eller grøntsager
Forberedelses tid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 6 hele Æg
  • 5 spsk vand Du kan også bruge mælk
  • 1 skefuld Olie
  • 2-300 gram Kylling eller skinke i tern
  • salt og peber
  • oregano
Forberedelses tid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 6 hele Æg
  • 5 spsk vand Du kan også bruge mælk
  • 1 skefuld Olie
  • 2-300 gram Kylling eller skinke i tern
  • salt og peber
  • oregano
Instruktioner
  1. Det er svært at komme med et helt præcist bud på en omelet i Actifry. Alle maskinerne er forskellige, og tilberedningstiden vil derfor variere meget!
  2. Vi har her forsøgt at komme med et par simple retningslinjer, så du kan lave en lækker omelet i din Actifry.
  3. Start med at slå dine æg ud i en skål. Hæld vand/mælk i og pisk sammen til én fast masse. Tilsæt en smule olivenolie, oregano + salt og peber.
  4. Hæld din æggeblanding i din Actifry. Kom nu dit fyld i, så det fordeler sig jævnt i din omelet. Giv den 10 minutter. Den endelige stegetid afhænger af din Actifry, så hold øje med omelleten de første par gange, indtil du ved præcist hvor lang tid din maskine skal bruge. God fornøjelse
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Pølserisotto i Actifry
Pølserisotto er en nem og lækker ret, som kun bliver nemmere at lave i Actifry. Dejlig krydret og godt med grøntsager i. Det tager cirka 45 minutter at lave og du bliver helt sikkert ikke skuffet.
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 stk peberfrugt F.eks én rød og én gul
  • 1 bundt frisk forårsløg
  • 1 alm løg
  • 2 spsk karry
  • en skefuld olivenolie
  • 600 gram wienerpølse skæres i skiver
  • 300 gram almindelige ris
  • 1 stk hønseboullion
  • 1,2 liter kogende vand Koges i elkedel
  • 1,5 dl fløde Hvis du vil have den mere cremet, kan du bruge lidt ekstra fløde
  • salt og peber
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 stk peberfrugt F.eks én rød og én gul
  • 1 bundt frisk forårsløg
  • 1 alm løg
  • 2 spsk karry
  • en skefuld olivenolie
  • 600 gram wienerpølse skæres i skiver
  • 300 gram almindelige ris
  • 1 stk hønseboullion
  • 1,2 liter kogende vand Koges i elkedel
  • 1,5 dl fløde Hvis du vil have den mere cremet, kan du bruge lidt ekstra fløde
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Skær dine peberfrugter i små tern, dit forårsløg i tynde skiver, hak din løg og kom det i din Actifry sammen med olivenolie og karry. Giv det 8 minutter med armen i.
  2. Skær dine pølser i mindre stykker og kom det i din Actifry sammen med risene. Giv det 7 minutter
  3. Opløs din bouillon terning i det kogende vand og hæld det herefter i gryden. Kør i 30 minutter yderligere.
  4. Samg til sidst til med salt og peber + ekstra karry. Tilsæt fløden og giv det 5 minutter til sidst.
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Fyldte kartofler i Actifry
Fyldte kartofter er et spændende alternativ, til de klassiske bagekartofler. Du kan lege med fyldet, og prøve en masse forskellige kombinationer, eller du kan følge vores opskrift.
Tilberedningstid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • 3 hele forårsløg Skæres fint
  • 2 fed hvidløg Hakkes fint
  • 5 skiver bacon Steges på forhånd
  • 1 lille rødløg Hakkes fint
  • 100 gram revet ost Du vælger selv hvilken
  • en smule olivenolie
  • salt og peber
Tilberedningstid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • 3 hele forårsløg Skæres fint
  • 2 fed hvidløg Hakkes fint
  • 5 skiver bacon Steges på forhånd
  • 1 lille rødløg Hakkes fint
  • 100 gram revet ost Du vælger selv hvilken
  • en smule olivenolie
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Du skal først bage dine bagekartofler. Giv dem 45-60 minutter i din Actifry (uden arm). Brug eventuelt vente tiden til at stege din bacon sprød og forberede dine grøntsager.
  2. Når de er bagt, tager du dem ud og skærer dem i halve. Udhul dine bagekartofler med en ske og kom fyldet i en skål.
  3. Hæld de øvrige ingredienser: bacon, forårsløg, rødløg, hvidløg, olivenolie og revet ost i skålen, sammen med kartoffelfyldet. Rør det sammen til en mos.
  4. Bag dine kartoffel "skaller" i 3-4 minutter.
  5. Hæld herefter fyldet i de udhulede kartofler. Top af med salt og peber. Giv dem 3-4 minutter ekstra. De skal have indtil de er fint gratineret på toppen.
  6. Velbekomme!
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER