Lasagne er nok en af de allerstørste klassikere i det danske køkken. Selvom retten oprindeligt er fra italian, har vi i den grad taget den til os herhjemme. Serverede du den for en italiener ville han nok ikke mene det var ægte lasagne, men det ændrer ikke på at det smager fantastisk.

Hjemme hos os kan vi godt lide at twiste retten en smule, og lave den med kylling istedet for oksekød. Kyllingelasagne er helt fantastisk til børnefamilier, da man virkelig kan komme mange grøntsager i! En anden fordel med kyllingelasagne er at det er virkelig nemt at lave, og det meste af tiden går faktisk med at forberede sig. Når først ingredienserne er samlet og smidt i ovnen, skal du blot vente på at den er klar til servering.

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, og resten af familien, så laver du din Bechamelsauce selv. Det er virkelig nemt! Se hvordan i vores Bechamelsaue opskrift HER


Print Recipe
Kyllingelasagne med spinat
Kyllingelasagne er spækfyldt med spinat og andre lækre grøntsager. Bechamelsaucen gør den dejlig cremet og binder alle smagene helt fantastisk sammen.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Instruktioner
  1. Start med at skylle din spinat. Herefter hakker du den groft. Det gør ikke noget at stykkerne er lidt store.
    Spinat og grøntsager til kyllingelasagne
  2. Hak dine løg og sauter dem i en smule olie, i en sauterpande eller en gryde.
  3. Skær din kylling i mindre stykker og kom ned sammen med løgene. Mens det steger hakker du resten af dine grøntsager
  4. Kom dine hakkede tomater og resten af grøntsagerne ned til kyllingestykkerne og løgene. Lad det stå og simre indtil det er kogt en smule ind. Der skal ikke være for meget væske tilbage, da du så får en slatten kyllingelasagne.
  5. Nu skal du samle din lasagne. Start med et lag lasagneplader. Fordel kyllingen og grøntsagerne, bechamelsaucen og lasagnepladerne i lag. Kom evt. lidt frisk spinat oven bechamelsauce lagene.
  6. Slut af med et lag lasagneplader og en smule bechamelsauce. Skær din friske mozarella i fine skiver og kom dem ovenpå til sidst.
  7. Bag din kyllingelasagne ved 200 i 15-20 minutter, eller indtil toppen bliver en smule gylden.
  8. Lad den færdige kyllingelasagne hvile i et par minutter inden du skærer den ud. Velbekomme!
    Kyllingelasagne med spinat


Print Recipe
Chili con carne i Actifry
Chili con carne er en klassisk gryderet. Fyldt med kød og krydderier, er det en fantastisk ret til familien. Her viser dig hvordan du laver en lækker Chili con carne i Actifry på 25 minutter.
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram Oksekød Hakket eller skåret i mindre stykker
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor dåse tomatpure 80 gram
  • 1 dåse bønner
  • timian
  • stødt chili
  • salt og peber
  • oregano
  • spidskommen
  • olivenolie
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram Oksekød Hakket eller skåret i mindre stykker
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor dåse tomatpure 80 gram
  • 1 dåse bønner
  • timian
  • stødt chili
  • salt og peber
  • oregano
  • spidskommen
  • olivenolie
Instruktioner
  1. Skær dit løg i tern, og hak hvidløget fint. Kom det i din Actifry sammen med en smule olivenolie, og giv det 2-3 minutter, indtil løgene begynder at få farve.
  2. Kom herefter dit oksekød i din Actifry og giv det 6-7 minutter. Rør gerne lidt ekstra rundt i det, så kødet ikke klumber sammen.
  3. Tilsæt tomat, tomatpure og krydderierne. Du styrer selv hvor meget krydderi du vil have i, alt efter hvor kraftig du vil have din Chili con carne. Giv det 10-15 minutter alt efter din maskine.
  4. Smag til med salt og peber. Server med kogte ris. Velbekomme.
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Omelet i Actifry
En omelet kan være en nem og hurtig omgang aftensmad, eller et lækkert alternativ til rugbrødet til frokost. Du styrer selv hvad du vil have i, og om det skal være kød eller grøntsager
Forberedelses tid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 6 hele Æg
  • 5 spsk vand Du kan også bruge mælk
  • 1 skefuld Olie
  • 2-300 gram Kylling eller skinke i tern
  • salt og peber
  • oregano
Forberedelses tid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 6 hele Æg
  • 5 spsk vand Du kan også bruge mælk
  • 1 skefuld Olie
  • 2-300 gram Kylling eller skinke i tern
  • salt og peber
  • oregano
Instruktioner
  1. Det er svært at komme med et helt præcist bud på en omelet i Actifry. Alle maskinerne er forskellige, og tilberedningstiden vil derfor variere meget!
  2. Vi har her forsøgt at komme med et par simple retningslinjer, så du kan lave en lækker omelet i din Actifry.
  3. Start med at slå dine æg ud i en skål. Hæld vand/mælk i og pisk sammen til én fast masse. Tilsæt en smule olivenolie, oregano + salt og peber.
  4. Hæld din æggeblanding i din Actifry. Kom nu dit fyld i, så det fordeler sig jævnt i din omelet. Giv den 10 minutter. Den endelige stegetid afhænger af din Actifry, så hold øje med omelleten de første par gange, indtil du ved præcist hvor lang tid din maskine skal bruge. God fornøjelse
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

One pot pasta er som navnet antyder en pastaret, som laves i en enkelt gryde. Retten har de seneste år taget internettet med storm, og lagt alverdens blogge ned med nye og spændende opskrifter. Vi tænkte at det var oplagt at prøve i vores Actifry, da den jo som bekendt er nem og hurtig at lave mad i. Efter et par testforsøg, ramte vi rigtigt, og fik lavet en super lækker, simpel one pot pasta, lavet i vores Actifry. Det fede ved one pot pasta er at alle ingredienserne er i gryden fra start, så de ligger og samler smag fra hinanden under hele tilberedningen. Vi var færdige på cirka 30 minutter, og er sikre på at du vil elske denne lækre omgang one pot pasta.
One pot pasta i Actifry

Som alle andre pastaretter, så findes der et utal af måder at lave one pot pasta på. Vi valgte at bruge pasta penne, da vi tænkte at spaghetti ikke ville fungere så godt i en Actifry. Derudover brugte vi en blanding af friske tomater skåret i skiver og hakkede tomater, da det giver et rigtig fint mix og en dejlig smag af tomat. Vi kunne godt have brugt lidt mere frisk basilikum, så hold jer endelig ikke tilbage hvis i bruger det i jeres ret.

For at give vores one pot pasta lidt mere fylde, kom vi lidt chorizo i. Vi havde et par tynde skiver chorizo i overskud, så vi skar dem blot i mindre tern og brugte dem. Det endte med en forholdsvis simpel ret, med få, gode ingredienser, men du kan sagtens tilføje en masse grøntsager. Næste gang vi skal have one pot pasta tænker jeg at vi tilføjer lidt friskt revet gulerod og squash.

Da din Actifry gryde er forholdsvis stor, kan du risikere at der ikke er nok væske til at din pasta bliver ordentlig kogt. Vi tilføjede et par deciliter vand halvejs i tilberedningstiden, og det sørgede for at vores pasta var fint dækket af væske og blev kogt al dente.

Du kan se den lækre one pot pasta blive lavet i videoen, eller læse hele opskriften nederst på siden. God fornøjelse.

 

PS: da denne opskrift indeholder en del væske, er det vigtigt at du sikrer at din Actifry er tæt. Vi ser desværre at nogle maskiner ikke holder tæt, selv med rørearmen i, og væske i maskinen kan betyde at den brænder sammen. Vil du være på den sikre side, så sørg for ikke at komme mere væske i, end højden på “røret” under din drejearm.


Print Recipe
One pot pasta i Actifry
Det er fantastisk nemt at lave one pot pasta i din Actifry. Som navnet antyder, så bliver alt lavet i én enkelt gryde. Alle ingredienser ryger i og så er det bare at vente.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 300 gram pasta vi brugte pasta penne
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 60 gram chorizo
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • 5 dl grøntsagsfond
  • 3 dl vand
  • 2-3 friske tomater skæres i mindre tern
  • 1 helt løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • salt og peber
  • oregano
  • 2 spsk olivenolie
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 300 gram pasta vi brugte pasta penne
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 60 gram chorizo
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade
  • 5 dl grøntsagsfond
  • 3 dl vand
  • 2-3 friske tomater skæres i mindre tern
  • 1 helt løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • salt og peber
  • oregano
  • 2 spsk olivenolie
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine grøntsager. Skær din tomat, og hak dine løg.
    one pot pasta actifry
  2. Kom alle ingredienserne i din Actifry samtidig.
    one pot pasta actifry
  3. Giv det 30 minutter i alt. Den endelig tilberedningstid afhænger af din Actifry. Nogle kan muligvis få brug for længere tid. Du skal fortsætte indtil pastaen er al dente.
    One pot pasta i Tefal Actifry
  4. Husk at sørge for at der hele tiden er væske i gryden. Efterhånden som retten tilberedes, vil væsken stille blive koget fra. Tilføj løbende lidt vand hvis det er nødvendigt, ellers vil din pasta blive brændt, i stedet for at koge.
  5. Velbekomme
    one pot pasta actifry
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Fyld til kyllingelasagne
Skal din lasagne have et lille twist, så prøv at lave fyldet med kylling fremfor oksekød. Det kan laves i din Actifry på 20 minutter og smager fantastisk!
Forberedelses tid 2 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 700 gram kylling filet eller bryst
  • 2 fed hvidløg
  • 140 gram koncentreret tomat pure en dåse
  • 250 ml Cremefine madlavningsfløde
  • 3 stk revne gulerødder
  • 1 gul peber skæres i skiver
  • 1 helt løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • oregano
  • salt og peber
  • timian
Forberedelses tid 2 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 700 gram kylling filet eller bryst
  • 2 fed hvidløg
  • 140 gram koncentreret tomat pure en dåse
  • 250 ml Cremefine madlavningsfløde
  • 3 stk revne gulerødder
  • 1 gul peber skæres i skiver
  • 1 helt løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • oregano
  • salt og peber
  • timian
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine grøntsager. Riv gulerødderne og hak dine hvidløg og løg. Dit peber kan du skære i tern eller strimler, alt efter hvad ud foretrækker.
  2. Skær din kylling i tern eller strimler. Kom den herefter i din Actifry sammen med dit hakkede løg og hvidløg. Steg det i 8 minutter.
  3. Herefter tilsætter du tomatpure, hakkede tomater, cremefine, peperfrugt, gulerødder og krydderier. Giv det 10 minutter.
  4. Smag til med krydderier, og herefter er dit kyllingefyld klar til at komme i lasagnen.
  5. Saml din lasagne som du plejer, og brug blot kyllingefyldet i stedet for oksekød. Det smager fantastisk!
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Indbagt pizza i Actifry
Pizza er altid et hit, og der findes et utal af kombinationer. Denne opskrift bruger vi en hjemmelavet pizzade, og giver dig 2 lækre indbagte pizzaer, lavet i Actifry.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hjemmelavet Pizzadej Du kan også bruge den færdige, som købes i supermarkeder
  • 1 håndfuld revet ost vi brugte mozzarella
  • 1 smule olivenolie
  • 1 teske oregano
  • 100 gram skinke
  • 100 gram pepperoni
  • 1 glas tomatsauce Du kan også lave din egen.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 hjemmelavet Pizzadej Du kan også bruge den færdige, som købes i supermarkeder
  • 1 håndfuld revet ost vi brugte mozzarella
  • 1 smule olivenolie
  • 1 teske oregano
  • 100 gram skinke
  • 100 gram pepperoni
  • 1 glas tomatsauce Du kan også lave din egen.
Instruktioner
  1. Denne opskrift skal mest bruges som inspiration, da du helt selv kan vælge hvilket fyld du vil have i din pizza.
  2. Vi startede med at rulle dejen ud og dele den i 2 lige store dele.
  3. Så puttede vi det ønskede fyld på dejen, ca midt i (husk at du skal kunne folde dejen over). Start med at komme tomatsaucen i bunden, og husk at sprede osten godt ud. Ellers får du en stor osteklump i den ene ende af pizzaen.
    PiZZA I ACTIFRY
  4. Derefter foldede vi dejen rundt, og lukkede den tæt, som en klassisk indbagt pizza.
  5. Pas på at du ikke får for meget dej i enderne, eller der hvor du samler dejen, da det ellers bliver meget tykt.
    PiZZA I ACTIFRY
  6. Derefter tager du armen ud af din Actifry, og placerer dine pizzaer i hver deres side. Vi havde bagepapir i bunden af Actifryen, så vi ikke fik dejen til at sidde fast.
    PiZZA I ACTIFRY
  7. Vi gav dem 20 minutter, hvilket var fint. Det afhænger af din maskine hvor længe du skal give dine pizzaer.
  8. Giv dem indtil de begynder at få en fin mørk farve på toppen.
  9. HUSK at flytte dine pizzaer en halv omgang i maskinen, cirka halvvejs i bagetiden.
  10. Din maskine er varmest omkring "hullet" hvor varmen kommer ud, så ved at flytte pizzaen sikrer du at din pizza varmes lige meget over det hele.
  11. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Pasta med tomatsauce
Et forsøg på at lave en klassisk italiensk ret i Actifry. Det hele laves i gryden, og kan justeres efter behov.
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 helt løg finthakket
  • i fed hvidløg Hakkes/presses
  • 1/2 ske olivenolie
  • 50 g soltørrede tomater finthakkede
  • 1 spsk oregano
  • 140 g tomatpure
  • 1 glas tomatsauce
  • salt og peber
  • 400 gram pasta
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 helt løg finthakket
  • i fed hvidløg Hakkes/presses
  • 1/2 ske olivenolie
  • 50 g soltørrede tomater finthakkede
  • 1 spsk oregano
  • 140 g tomatpure
  • 1 glas tomatsauce
  • salt og peber
  • 400 gram pasta
Instruktioner
  1. Start med at sætte en gryde med vand over på komfuret. Det skal bruges til at koge din pasta.
  2. Kog pastaen i et par minutter mindre end du plejer (Din pasta bliver færdig "kogt" når den kommer i din Actifry)
  3. Kom dine hakkede løg, hvidløg, soltørrede tomater og olivenolie i din Actifry. Giv det 7 minutter.
  4. Tilsæt oregano og tomat og giv det 2 minutter.
  5. Til sidst kommer du din kogte pasta ned i Actifryen og giver det hele 5 minutter.
  6. Og så er din ret klar. Server eventuelt med friskrevet parmesan.
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Spareribs i Actifry
Mmm, spareribs. Så er der garanti for fedtede fingre og fuldkommen mæthed bagefter. Lækker hjemmelavet BBQ sauce og derefter en tur i actifryen.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dl barbeque sauce
  • 1/4 dl brunt sukker
  • 4 spsk vineddike
  • 3 spsk tomatketchup
  • 3 spsk worcestersauce
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeber
  • 800 gram spareribs
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dl barbeque sauce
  • 1/4 dl brunt sukker
  • 4 spsk vineddike
  • 3 spsk tomatketchup
  • 3 spsk worcestersauce
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeber
  • 800 gram spareribs
Instruktioner
  1. Start med at dele dine sparerips i stykker. Det er for at de kan være i din Actifry.
  2. Herefter tager du en skål og blander alle de øvrige ingredienser sammen, for at lave din barbeque sauce.
  3. Læg nu alle dine spareribs i din Actifry og hælder saucen over. Giv dem 30-40 minutter.
  4. Husk at holde øje med retten undervejs, da den endelig tilberedningstid afhænger af mængden og din maskine.
  5. Dine ribben kan godt blive en smule brændte, da sukkeret i saucen nemt bliver sort. Alternativt kan du undlade sukkeret i retten.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER