Lasagne er nok en af de allerstørste klassikere i det danske køkken. Selvom retten oprindeligt er fra italian, har vi i den grad taget den til os herhjemme. Serverede du den for en italiener ville han nok ikke mene det var ægte lasagne, men det ændrer ikke på at det smager fantastisk.

Hjemme hos os kan vi godt lide at twiste retten en smule, og lave den med kylling istedet for oksekød. Kyllingelasagne er helt fantastisk til børnefamilier, da man virkelig kan komme mange grøntsager i! En anden fordel med kyllingelasagne er at det er virkelig nemt at lave, og det meste af tiden går faktisk med at forberede sig. Når først ingredienserne er samlet og smidt i ovnen, skal du blot vente på at den er klar til servering.

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, og resten af familien, så laver du din Bechamelsauce selv. Det er virkelig nemt! Se hvordan i vores Bechamelsaue opskrift HER


Print Recipe
Kyllingelasagne med spinat
Kyllingelasagne er spækfyldt med spinat og andre lækre grøntsager. Bechamelsaucen gør den dejlig cremet og binder alle smagene helt fantastisk sammen.
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 nubytter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram spinat
  • 1 helt løg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 hel rød peber
  • 2-3 store Gulerødder
  • salt og peber
  • basilikum
  • oregano
  • olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 gram frisk mozarella
  • lasagneplader
Instruktioner
  1. Start med at skylle din spinat. Herefter hakker du den groft. Det gør ikke noget at stykkerne er lidt store.
    Spinat og grøntsager til kyllingelasagne
  2. Hak dine løg og sauter dem i en smule olie, i en sauterpande eller en gryde.
  3. Skær din kylling i mindre stykker og kom ned sammen med løgene. Mens det steger hakker du resten af dine grøntsager
  4. Kom dine hakkede tomater og resten af grøntsagerne ned til kyllingestykkerne og løgene. Lad det stå og simre indtil det er kogt en smule ind. Der skal ikke være for meget væske tilbage, da du så får en slatten kyllingelasagne.
  5. Nu skal du samle din lasagne. Start med et lag lasagneplader. Fordel kyllingen og grøntsagerne, bechamelsaucen og lasagnepladerne i lag. Kom evt. lidt frisk spinat oven bechamelsauce lagene.
  6. Slut af med et lag lasagneplader og en smule bechamelsauce. Skær din friske mozarella i fine skiver og kom dem ovenpå til sidst.
  7. Bag din kyllingelasagne ved 200 i 15-20 minutter, eller indtil toppen bliver en smule gylden.
  8. Lad den færdige kyllingelasagne hvile i et par minutter inden du skærer den ud. Velbekomme!
    Kyllingelasagne med spinat


Print Recipe
Kylling i karry
Er du til det asiatiske køkken, så er denne Kylling i karry ret, lige noget for dig! 30 minutter i din Actifry, og så er retten klar!
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at skære din kylling i tern. Herefter kommer du den i en skål. Bland din marinade bestående af olivenolie, karry, salt og peber, og hælder det over din kylling. Lad det trække i 10-15 minutter.
  2. Snit dine forårsløg fint og kom dem i en skål, sammen med mælk, salt, peber og din karrypasta. Bland det sammen og kom det herefter over din kylling.
  3. Hæld det hele i din Actifry og kør i 15 minutter med arm. Tilsæt en smule maizena for at jævne saucen.
  4. Til sidst kommer du 4 spsk creme fraice i din actifry og lad det hele køre i 10 minutter til. Smag til med salt og peber.
  5. Server din kylling i karry, sammen med friske grøntsager og kogte ris. Velbekomme.


Print Recipe
Kyllingebryst stegt i Actifry
Her får du en nem måde at stege saftige kyllingebryster med en dejligt sprød overflade. 20 minutter i Actifry er alt du behøver. Din kylling bliver med garanti sprød og lækker i Actifry!
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 stk kyllingebryst
  • salt og peber
  • Hvidløgspulver
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 stk kyllingebryst
  • salt og peber
  • Hvidløgspulver
Instruktioner
  1. Start med at tage armen ud af din Actifry. Har du en Actifry 2in1, kan du lave dine kyllingebryster på panden.
  2. Læg dit kyllingebryst i gryden, og tilsæt salt og peber. Vi puttede en smule hvidløgspulver på også, for at krydre kødet lidt ekstra. Prøv dig frem, du kan f.eks give det et skud paprika eller karry.
  3. Giv dem 20 minutter (alt efter størrelse). Når de er gennemstegt, vil du få en dejlig sprød overflade, med en saftig stykke kød indeni.
  4. Velbekomme. Du kan bruge din kylling til mange ting, f.eks som fyld i en lækker pastasalat, eller i en sprød club sandwich.
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Ananas kylling i Actifry
Er du også vild med ananas? Prøv det sammen med kylling i denne fantastiske kyllingeret. Den kan laves på cirka 20 minutter og du får en dejlig ret, som smager lidt af sommer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tynde strimler
  • 250 gram Ananas i tern fra dåse
  • 2 skefulde soya
  • 2 skefulde ananassaft Brug saften fra din dåse ananas
  • 1 skefuld majsmel
  • 1 teske stødt ingefær
  • 1 teske karry
  • 2 skefulde Olie
  • 250 ml vand
  • salt og peber
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tynde strimler
  • 250 gram Ananas i tern fra dåse
  • 2 skefulde soya
  • 2 skefulde ananassaft Brug saften fra din dåse ananas
  • 1 skefuld majsmel
  • 1 teske stødt ingefær
  • 1 teske karry
  • 2 skefulde Olie
  • 250 ml vand
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine kyllingebryster. De skal skæres i tynde strimler.
  2. Herefter vender du dem i majsmelet, sammen med salt og peber ( lav en "melblanding" bestående og majsmelet og salt/peber)
  3. Læg dine kyllingestykker i din Actifry og tilsæt olien. Steg dem i 5 minutter.
  4. I mens kan du tage din ananas, og lade den dryppe af. Husk at gemme saften! Den skal du bruge om lidt.
  5. Når din Actifry har kørt i de første 5 minutter, åbner du låget og tilføjer karry, ingefær og ananas. Rør herefter rundt så det hele blandes, og lad det trække i cirka 5 minutter.
  6. Hæld nu din soya og vand i gryden. Tag din ananassaft og rør en spsk majsmel sammen med den. Hæld det i gryden.
  7. Lad det hele stege i 5 minutter mere. Nu bør din kylling være gennemstegt og dejlig saftig. Smag eventuelt til med lidt salt og peber. Herefter er rettet klar til at blive serveret.
  8. Spis den som den er, eller server den sammen med kogte ris. Velbekomme.
  9. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER