Print Recipe
brødcroutoner i Actifry
Brødcroutoner er en god måde at få brugt overskydende brød. De knasende sprøde terninger kan holde sig længe, og kan bruges i alt fra supper, til salater. Du kan lave dem på kun 15 minutter i den Actifry
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 5-6 skiver brød Gerne lyst brød.
  • 1 spsk basilikum
  • 1 tsk koriander
  • 1 spk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 3-4 skefulde Olie Vi foretrækker at bruge olivenolie
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 5-6 skiver brød Gerne lyst brød.
  • 1 spsk basilikum
  • 1 tsk koriander
  • 1 spk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 3-4 skefulde Olie Vi foretrækker at bruge olivenolie
Instruktioner
  1. Start med at skære dit brød i tern. Nogle vælger at skære kanterne af, men de kan sagtens bruges.
  2. Tag en skål og kom olien i, sammen med krydderierne. Bland det godt sammen. Du kan selv vælge andre krydderier, end dem vi har valgt, hvis du vil lave en anderledes smag.
  3. Kom dine brødtern i din Actifry og hæld din olie-krydderi blanding ud over.
  4. Giv det hele 15 minutter i din Actifry.
  5. Når dine croutoner er færdige, kan de køle ned på at stykke papir. Velbekomme.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Find din nye Actifry i vores store prisguide ved at klikke HER

Tikka Masala er en klassisk indisk ret, sprængfyldt med krydderier. En af de mest kendte retter fra det indiske køkken, som er kendt for sin smagfylde blanding af forskellige krydderier. Det er virkelig en ret som blander mange smagsudtryk sammen, og på en fantastisk måde. Det smager simpelthen så godt. Vi har det sidste stykke tid eksperimenteret frem og tilbage, for at finde en måde at lave Tikka Masala i vores Actifry. Nu har vi ramt et, syntes vi selv, rigtig godt resultat, som vi virkelig har glædet os til at dele med jer! Tikka Masala er en virkelig krydret ret, så man skal gerne være glad for stærkt mad. Hvis det ikke lige er sagen, så kan man med fordel skrue lidt ned for krydderierne, så retten ikke bliver helt så stærk.
Tikka Masala i Actifry

Som så mange andre retter, så findes der også et utal af måder at lave Tikka Masala på. Helt klassisk så skal kyllingen gerne laves på grill, og masalasaucen skal koges op i en gryde. De muligheder har vi ikke helt i en Actifry, så vi har prøvet os lidt frem, for at finde den rette fremgangsmåde.

Vores bud på en Tikka Masala i Actifry adskiller sig selvfølgelig en del fra klassikerne. Vi syntes dog at resultatet er blevet rigtig godt! Smagfyldt, lækkert og nemt. Perfekt til Actifry.

Det er en ret som kræver en smule forberedelse, da der skal RIGTIG mange forskellige ingredienser i. Men gør dig selv den tjeneste og prøve det – for det smager virkelig lækkert!

Du kan se os lave Tikka Masala i Actifry i videoen herunder, og ellers kan du læse hele opskriften længere nede på siden. God fornøjelse.


Print Recipe
Tikka Masala Ala Actifry
Tikka Masala er en klassisk indisk ret, kendt for sin stærke og krydrede smag. Vi har eksperimenteret, og her har i vores forslag til en lækker Tikka Masala i Actifry
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 5 cm frisk ingefær skrælles og hakkes fint
  • 6 fed hvidløg pilles og hakkes fint
  • 200 gram yoghurt naturel
  • 1 halv lime
  • 2 spsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stort drys garam masala
  • 1 stk løg pillet og hakket
  • 40 gram tomatpure
  • 200 gram hakkede tomater
  • 1 grøn peberfrugt skåret i små tern
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 2 spiseske creme fraiche
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 5 cm frisk ingefær skrælles og hakkes fint
  • 6 fed hvidløg pilles og hakkes fint
  • 200 gram yoghurt naturel
  • 1 halv lime
  • 2 spsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stort drys garam masala
  • 1 stk løg pillet og hakket
  • 40 gram tomatpure
  • 200 gram hakkede tomater
  • 1 grøn peberfrugt skåret i små tern
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 2 spiseske creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at lave Tikkamarinaden til kyllingen. Vær opmærksom på at der skal laves TO forskellige Masalaer, så du skal ikke bruge alle ingredienserne på én gang. Dvs. når du skal bruge en skefuld chili, så er det altså ikke på samme tid at det skal bruges.
    Tikka Masala Ala Actifry
  2. Begynd med at tage 2 1/2 cm hakket ingefær og 3 fed hvidlåg i små tern, og knus det sammen til en glat pasta i en morter.
  3. Hæld det derefter i en skål og tilføj din yoghurt. saften fra en halv lime, en halv teske chilipulver, en halv teske gurkemeje og et stort drys garam masala. Pisk det godt sammen.
  4. Nu skal du komme alle dine kyllinge stykker i marinaden. Dæk det til og lad det marinere i 15-20 minutter.
    Tikka Masala Ala Actifry kylling
  5. Nu skal du finde din Actifry frem. Hæld en smule olivenolie i gryden og kom dine hakkede løg i. Giv det 3 minutter.
  6. Kom nu din kylling og marinade i gryden sammen med løgene. Giv det 10 minutter.
  7. Så skal du komme 2 1/2 cm ingefær, 3 hakkede fed hvidløg, din tomatpure, din grønne peber og 200 gram hakkede tomater i din Actifry. Samtidig kommer du de sidste krydderier i: En halv teske chilipulver, en teske koriander, en smule garam masala og en halv teske gurkemeje.
  8. Giv det 15-20 minutter alt efter hvilken maskine du har. Efter cirka 10 minutter kommer du 2 spiseske fulde creme fraiche i.
    Tikka Masala Ala Actifry kylling
  9. Herefter er din Tikka Masala klar til at spise! Server den med kogte ris, og friskbagt Naanbrød. Mums!
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Laks med rissalt (Actifry Snacking)
Husker du at spise fisk flere gange om ugen? Hvis ikke så skulle du næsten tage at prøve denne lækre opskrift. Laks med rissalat, lavet i Actifry
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 stk laksebøffer
  • 2 dl bruneris
  • 1 rød peberfrugt skæres i tern
  • 3 hel forårsløg fint snittet
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 2 spsk koriander finthakket
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 spsk risvineddike
  • 1 tske Sukker
  • salt og peber
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 4 stk laksebøffer
  • 2 dl bruneris
  • 1 rød peberfrugt skæres i tern
  • 3 hel forårsløg fint snittet
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 2 spsk koriander finthakket
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 spsk risvineddike
  • 1 tske Sukker
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Start med at koge dine ris i 35 minutter.
  2. Pisk sesamolie, risvineddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing. Vend den med de lune ris.
  3. Tilsæt herefter peberfrugt, forårsløg, ristet sesamfrø og koriander.
  4. Placer dine laksebøffer i snackingkurven i din Actifry. Krydr dem med salt og peber og steg dem i cirka 10 minutter.
  5. Server laksen med din rissalat.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Snacking. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Er du ligesom mig, vild med kyllingenuggets, så vil du elske den her opskrift! Super lækre, sprøde kyllingenuggets, på under 20 minutter. Alt det kræver er din Actifry, kylling og et par ingredienser som de fleste har stående i køkkenskabene. Normalt er fast food forbeholdt weekenderne, det er dyrt og ofte super usundt. Når du laver kyllingenuggets i din Actifry, er det både billigere og hurtigere. Og ærlig talt, også lidt mere lækkert.
Kyllingenuggets i Actifry

Jeg havde længe gået og savnet et alternativ til de kyllingenuggets de laver på fast food restauranterne. Jeg syntes det smager fantastisk! Men tankem om hvad de indeholder af usunde ting og sager, nager mig lidt. Så jeg besluttede mig for at prøve og lave en 100% hjemmelavet omgang kyllingenuggets i min Actifry.

Og hold da op det var lækkert! Det tager ikke mere ed 20 minutter, og så har du de sprødeste kyllingenuggets. Jeg brugte helt almindelige cornflakes som panering, og det gav en rigtig fin sprød overflade. Til at krydre kyllingestykkerne blandede jeg lidt mel sammen med salt, peber, koriander og spidskommer. Der er masser af muligheder for at spicy dine kyllingenuggets op. Man kunne jo bruge paprika, eller måske lidt chilipulver, hvis man gerne vil have det lidt stærkere. Mulighederne er mange, det er bare at prøve sig lidt frem.

Jeg startede med at skære kyllingen i mindre stykker. Jeg brugte et stykke kyllingebryst, men en kyllingeinderfilet kan også sagtens bruges. Derefter panerede jeg stykkerne. Først dyppede jeg dem i mel/krydderiblandingen, dernæst i æggene og til sidst i de knuste cornflakes. Jeg tog alle cornflakesene i en frysepose, og så knuste jeg dem deri. Så slipper du for at få knust cornflakes i hele køkkenet.

Normalt vil jeg anbefale at man laver sine kyllingenuggets i en Actifry Snacking, hvor du har den smarte trådkurv i. Det sikrer at dine nuggets bliver stegt hele vejen rundt. Jeg har en Actifry Express XL, så jeg stegte mine i bunden af gryden. Du kan læse mere om de forskellige Actifry modeller i vores Actifry guide HER. Det jeg bare gjorde var at smøre bunden med lidt olie, og så vende stykkerne halvvejs igennem stegetiden. Det fungerede helt perfekt!

Jeg spiste dem som en lille snack, med ketchup og mayonaise til. Virkelig lækkert! En dag vil jeg prøve at lave kyllingenuggets igen, sammen med hjemmelavede pommes friter. Det tror jeg bliver helt fantastisk. Og det skal selvfølgelig laves i min Actifry det hele.

Du kan læse hele opskriften herunder:

Køb en ny Actifry her

Print Recipe
Sprøde kyllingenuggets i Actifry
Som en hurtig snack, eller som en del af et større måltid. Uanset hvad du har lyst til, så er der ikke noget som lækre sprøde kyllingenuggets! Med denne opskrift kan du lave de sprødeste kyllingenuggets i din Actifry, på under 20 minutter. De velstegte saftige kyllingstykker blandet med de sprøde cornflakes, giver en fantastisk smagsoplevelse.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 stk Kyllingeinderfilet Du kan også bruge et kyllingebryst
  • 1 stk Æg
  • 3-4 dl cornflakes Vigtigt - de skal være uden sukker!
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk peber
  • 2 dl Mel
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 stk Kyllingeinderfilet Du kan også bruge et kyllingebryst
  • 1 stk Æg
  • 3-4 dl cornflakes Vigtigt - de skal være uden sukker!
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk peber
  • 2 dl Mel
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine ingredienser. Vi har taget alle krydderierne og blandet dem sammen med melet. Det giver en dejlig krydret smag, og sikrer at krydderier "binder" til dine kyllingestykker.
  2. Herefter skal du have knust dine cornflakes. Den nemmeste (og mindst svinene) måde at gøre det på, er ved at hælde dem i en frysepose, og så knuse dem med fingrene.
    cornflakes til actifry
  3. Dernæst tager du din kylling og skærer i mindre stykker. Sørg for at det bliver nogle fine, mundrette stykker. Er dine kyllinge nuggets for store, tager det for lang tid at tilberede. er de for små bliver det svært at få dem sprøde nok.
  4. Pisk nu dit æg i en skål, så du er klar til at panere din kylling. Start med at vende dine kyllingstykker i melet. Det sikrer at ægget kan binde ordenligt på kyllingen. Dernæst vender du dine stykker i ægget, og til sidst i dine knunste cornflakes.
    Kylling til actifry
  5. Nu er dine kyllingenuggets klar til at komme i din Actifry. De skulle gerne se nogenlunde som disse.
  6. Jeg lavede mine kyllingenuggets i Actifry Express XL. Har du en Actifry Snacking med trådkurv, er det oplagt at lave dem i kurven. Jeg valgte blot at smøre bunden af gryden med lidt olie, og så placere mine kyllingenuggets i bunden, uden rørearmen i.
  7. Start med at stege dine kyllingenuggets i 5 minutter. Herefter vender du stykkerne og steger i yderligere 5 minutter.
  8. Server dine sprøde kyllingenuggets med din favoritdip, velbekomme.
    Kyllingenuggets i Actifry
  9. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER