Brunsviger er en fantastisk kage, som ovenikøbet er forholdsvis simpel at bage. Brunsviger er en fynsk klassiker, som på mærkværdig hvis bare smager bedst når den bliver bagt af en fynsk bager. Det er som om de har en særlig opskrift, som kun deles blandt fynboer. Vi har forsøgt at ramme den helt klassiske brunsviger smag, selvfølgelig bagt i Actifry. Den luftige kage som skal spille perfekt sammen med det klistrede, lidt snaskede fyld på toppen, og til sammen give en fantastisk smagsoplevelse. Vi elsker brunsviger, og det er en sikker vinder her gang.
Brunsviger i actifry

Vi kan lige så godt være ærlige. Den her kage var virkelig svær at bage i Actifry! De første par forsøg blev ikke særlig gode, så vi prøvede lidt forskellige løsninger af. Og jeg syntes at vi er kommet frem til et rigtigt fint resultat! Så du kan godt glæde dig, brunsviger i Actifry er virkelig lækkert.

Det er virkelig vigtigt at du husker at lade dejen hæve 2 gange. Første gang i skålen, og anden gang i gryden før du bager den. Vi glemte at lade dejen hæve i gryden første gang vi lavede Brunsvigeren i Actifry, og det endte med at blive en tung, ikke færdigbagt kage med brændt fyld. Så den røg ud, og vi gav det et forsøg til.

Det forsøg kan du se i videon herunder, og læse i opskriften nederst på siden. Vi har lavet lidt justeringer, så du undgår at lave de samme fejl som os. Så god fornøjelse med din Brunsviger i Actifry.


Print Recipe
Brunsvigerkage i Actifry
En fynsk kageklassiker, brunsvigeren! Vi har virkelig forsøgt at lave den perfekte brunsviger i Actifry, og det har taget et par forsøg. Nu syntes vi at resultatet er godt nok til at dele med jer.
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Instruktioner
  1. Start med at smuldre din gær ud i en skål. Hæld cirka halvdelen af mælken over og rør til gæren er opløst.
    brunsviger i ACtifry
  2. Smelt smøret og rør det sammen med resten af mælken, æg, sukker og salt. Kom det i skålen og tilsæt melet. Rør indtil dejen er ensartet.
    brunsviger i ACtifry
  3. Lad nu dejen hæve overdækket og lunt, indtil den er dobbelt størrelse.
    brunsviger i ACtifry
  4. Når dejen er hævet, rører du den let igennem og hælder den i din Actifry gryde. Husk at komme bagepapir i først. Du kan lave et lile hul i bagepapiret, så den nemt kan komme over den stang som rørearmen normalt sidder på.
    brunsviger i ACtifry
  5. Efter dejen er kommet i gryden, skal du prikke den med en lille ske, for at lave små fordybninger i toppen. Lad den nu hæve til ca dobbelt størrelse igen.
  6. Når kagen har hævet, kommer du gryden i din Actifry og giver den cirka 15-20 minutter, alt efter hvor hurtigt din Actifry bager. Husk at dreje dejen flere gange undervejs. Ellers bliver kagen ikke bagt lige meget over det hele.
  7. Når kagen har fået cirka 15-20 minutter i din Actifry, skal fyldet hældes over.
  8. Smelt smørret til fyldet i en gryde og rør det sammen med farin, sirup og kanel. Hæld det derefter over kagen. Sørg for at det bliver jævnt fordelt. Bag kagen i 5-7 minutter herefter, indtil fyldet er karamelliseret en smule. Husk igen at dreje kagen flere gange undervejs, da fyldet ellers brænder på!
    Brunsviger i actifry
  9. God fornøjelse! Det kan godt tage et par forsøg for at finde den helt rigtige fremgangsmåde. Vi har i hvertfald brugt et par gange på at ramme den her opskrift. Men det er det hele værd. Den smager fantastisk!
    Brunsviger i actifry
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hasselbagte æbler i Actifry
Friske æbler, vaniljeis og sprød sukker.. Så bliver det ikke mere sommeragtigt. Prøv disse lækre hasselbagte æbler i Actifry som dessert.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 store æbler
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 1/2 spsk smeltet smør
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk hvedemel
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 store æbler
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 1/2 spsk smeltet smør
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk hvedemel
Instruktioner
  1. Start med at skrælle dine æbler og skære dem i halve. Fjern herefter kernehusene. Laver du din ret i 2in1 kan de laves på panden. Bruger du en anden Actifry, skal du huske at flytte lidt rundt på æblerne undervejs.
  2. Sæt dit smør til at smelte i en gryde.
  3. Nu skal du skære fine, dybe snit i æblerne så kniven næsten når helt i gennem. Herefter putter du dem i din actifry.
  4. Bland rørsukker, kanel og dit smeltede smør i en skål og kom det på de halve æbler.
  5. Kom nu stanniol henover og giv æblerne 15 minutter i din Actifry.
  6. Fjern staniolen og bag æblerne i yderligere 8 minutter, eller indtil æblerne har fået en fin gylden farve, og lad dem herefter køle af.
  7. Bland dit hvedemel og havregryn i en skål og fordel det ud over dine æblestykker.
  8. Giv nu æblerne 10 minutter og herefter er de klar til servering. Server dem med en lækker vaniljeis, velbekomme.
  9. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Brændte mandler i Actifry
Fantastisk velsmagende brændte mandler, lige så gode som dem man køber. Og så er de klar på kun 20 minutter.
Forberedelses tid 5 Minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 5 Minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 250 gram mandler
  • En smule kanel Prøv evt. med Lakrids. Kun fantasien sætter grænser.
Forberedelses tid 5 Minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 5 Minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 dl vand
  • 1 dl Sukker
  • 250 gram mandler
  • En smule kanel Prøv evt. med Lakrids. Kun fantasien sætter grænser.
Instruktioner
  1. Start med at finde din Actifry og ingredienserne frem. Denne opskrift kan laves i alle modeller Actifry.
  2. Hæld vandet og sukkeret sammen i maskinen, og lad den køre i 1-2 minutter, indtil blandingen er "samlet"
  3. Tilsæt herefter alle mandlerne, og kør i yderligere 15 minutter. Tilsæt eventuelt lakrids, kanel, eller andet krydderi for at give ekstra smag til mandlerne.
  4. Hold øje med mandlerne løbende. Det afhænger af størrelsen på din maskine, og mængden af mandler hvor længe de skal have. Mandlerne er færdige når massen ikke længere er flydende.
  5. Hæld de færdige brændte mandler over på bagepapir, og vent et par minutter til de er kølet ned.
  6. Og wupti! Du har nu en lækker omgang Brændte mandler, tilberedt i din Actifry
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER