Print Recipe
Koldhævede boller i actifry
Er der noget som lune, hjemmelavede boller? I denne opskrift viser vi dig hvordan du nemt kan lave koldhævede boller i din Actifry. Denne opskrifter giver ca. 20 lækre boller og er klar til brug dagen efter du har lavet dejen.
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 15 gram gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 gram Salt
  • 900 gram hvedemel
Instruktioner
  1. Vi starter selvfølgelig med at lave dejen. Opløs først din gær i vandet. Tilsæt så mel og salt, og rør dejen godt sammen. Det gør ikke noget at dejen er klistet, så det kan være en fordel at lave den i en røremaskine.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen stå i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i ca. 5 dage i køleskabet, så du kan få friskbagte boller hver morgen i et par dage!
  3. Dagen efter tager du så meget af dejen som du skal bruge, og former det til boller.
  4. Kom bagepapir i din Actifry (husk at fjerne drejearmen) og placerer dejen ovenpå.
  5. Bag bollerne i 10-15 minutter. Det afhænger af størrelsen på bollerne, og hvilken actifry du har. Hvis de ser ud til at bollerne tager for meget farve på en af siderne, så husk at rykke lidt rundt på dem undervejs.
  6. Lad de færdige boller hvile et par minutter, og nyd dem herefter med dit favorit pålæg, eller bare med en smule smør.
  7. Hvis du ikke laver alle bollerne samme dag, så kan du som sagt sagtens gemme resten af dejen i køleskabet nogle dage.

Brunsviger er en fantastisk kage, som ovenikøbet er forholdsvis simpel at bage. Brunsviger er en fynsk klassiker, som på mærkværdig hvis bare smager bedst når den bliver bagt af en fynsk bager. Det er som om de har en særlig opskrift, som kun deles blandt fynboer. Vi har forsøgt at ramme den helt klassiske brunsviger smag, selvfølgelig bagt i Actifry. Den luftige kage som skal spille perfekt sammen med det klistrede, lidt snaskede fyld på toppen, og til sammen give en fantastisk smagsoplevelse. Vi elsker brunsviger, og det er en sikker vinder her gang.
Brunsviger i actifry

Vi kan lige så godt være ærlige. Den her kage var virkelig svær at bage i Actifry! De første par forsøg blev ikke særlig gode, så vi prøvede lidt forskellige løsninger af. Og jeg syntes at vi er kommet frem til et rigtigt fint resultat! Så du kan godt glæde dig, brunsviger i Actifry er virkelig lækkert.

Det er virkelig vigtigt at du husker at lade dejen hæve 2 gange. Første gang i skålen, og anden gang i gryden før du bager den. Vi glemte at lade dejen hæve i gryden første gang vi lavede Brunsvigeren i Actifry, og det endte med at blive en tung, ikke færdigbagt kage med brændt fyld. Så den røg ud, og vi gav det et forsøg til.

Det forsøg kan du se i videon herunder, og læse i opskriften nederst på siden. Vi har lavet lidt justeringer, så du undgår at lave de samme fejl som os. Så god fornøjelse med din Brunsviger i Actifry.


Print Recipe
Brunsvigerkage i Actifry
En fynsk kageklassiker, brunsvigeren! Vi har virkelig forsøgt at lave den perfekte brunsviger i Actifry, og det har taget et par forsøg. Nu syntes vi at resultatet er godt nok til at dele med jer.
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Forberedelses tid 1 time
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 50 gram gær 1 pakke
  • 1 dl mælk
  • 100 gram Smør
  • 1 hele Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 200 gram hvedemel
  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram farin
  • 1 1/2 spsk sirup
  • 1 1/2 spsk kanel
Instruktioner
  1. Start med at smuldre din gær ud i en skål. Hæld cirka halvdelen af mælken over og rør til gæren er opløst.
    brunsviger i ACtifry
  2. Smelt smøret og rør det sammen med resten af mælken, æg, sukker og salt. Kom det i skålen og tilsæt melet. Rør indtil dejen er ensartet.
    brunsviger i ACtifry
  3. Lad nu dejen hæve overdækket og lunt, indtil den er dobbelt størrelse.
    brunsviger i ACtifry
  4. Når dejen er hævet, rører du den let igennem og hælder den i din Actifry gryde. Husk at komme bagepapir i først. Du kan lave et lile hul i bagepapiret, så den nemt kan komme over den stang som rørearmen normalt sidder på.
    brunsviger i ACtifry
  5. Efter dejen er kommet i gryden, skal du prikke den med en lille ske, for at lave små fordybninger i toppen. Lad den nu hæve til ca dobbelt størrelse igen.
  6. Når kagen har hævet, kommer du gryden i din Actifry og giver den cirka 15-20 minutter, alt efter hvor hurtigt din Actifry bager. Husk at dreje dejen flere gange undervejs. Ellers bliver kagen ikke bagt lige meget over det hele.
  7. Når kagen har fået cirka 15-20 minutter i din Actifry, skal fyldet hældes over.
  8. Smelt smørret til fyldet i en gryde og rør det sammen med farin, sirup og kanel. Hæld det derefter over kagen. Sørg for at det bliver jævnt fordelt. Bag kagen i 5-7 minutter herefter, indtil fyldet er karamelliseret en smule. Husk igen at dreje kagen flere gange undervejs, da fyldet ellers brænder på!
    Brunsviger i actifry
  9. God fornøjelse! Det kan godt tage et par forsøg for at finde den helt rigtige fremgangsmåde. Vi har i hvertfald brugt et par gange på at ramme den her opskrift. Men det er det hele værd. Den smager fantastisk!
    Brunsviger i actifry
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hurtige hjemmebagte boller i Actifry
Mmm.. duften af nybagte boller.. Alle elsker duften, men det er ikke alle som har tiden til at forberede dej osv. Her får du en nem opskrift på at lave hjemmebagte boller i din Actifry.
Forberedelses tid 20-30 minutter
Tilberedningstid 10-12 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand mælk kan også bruges
  • 25 gram smeltet smør
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 1/2 spsk Sukker
  • 4 dl hvedemel
Forberedelses tid 20-30 minutter
Tilberedningstid 10-12 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand mælk kan også bruges
  • 25 gram smeltet smør
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 1/2 spsk Sukker
  • 4 dl hvedemel
Instruktioner
  1. Opløs gæren i et par skefulde af væsken (det er meget nemmere end at bruge alt væsken). Tilsæt resten af din væske, smeltet smør, salt og sukker. Bland melet i og ælt dejen godt sammen.
  2. Form 6-8 boller af dejen og kom dem i din Actifry. (husk at tage rørearmen ud)
  3. Luk låget på din actifry og lad bollerne stå og hæve i 20-30 minutter.
  4. Bag nu dine boller i 10-12 minutter, til de er blevet fint brune og gennembagte. Husk at flytte lidt rundt på dine boller halvvejs, da en Actifry ikke varmer jævnt i hele gryden.
  5. Velbekomme.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Hjemmebagte boller i Actifry
Er der noget som duften af hjemmebagte boller? Med denne lækre opskrift kan du nemt og hurtigt bage friske boller i din Actifry. Den kræver lidt forberedelsestid, men det er hele ventetiden værd
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 6 Timer
Antal personer
Boller
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2,5 dl vand
  • 1 teske Salt
  • 1 teske Sukker
  • 1 spiseske havregryn Kan udelades
  • 1 spiseske solsikkerkerner Kan udelades
  • 400 gram hvedemel
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Ventetid 6 Timer
Antal personer
Boller
Ingredienser
  • 25 gram gær
  • 2,5 dl vand
  • 1 teske Salt
  • 1 teske Sukker
  • 1 spiseske havregryn Kan udelades
  • 1 spiseske solsikkerkerner Kan udelades
  • 400 gram hvedemel
Instruktioner
  1. Til at starte med skal du have lavet dejen. Gør det gerne dagen før, da de skal have i minimum 6 timer.
  2. Tag en stor skål frem, og start med at opløse gæren i vandet.
  3. Rør melet i vandet indtil du får en fast masse. Herefter kan du tilføje salt og sukker, og eventuelt havregryn og solsikkekerner.
  4. Dæk dejen til i skålen og lad den hæve i minimum 6 timer. Du kan med fordel lave dejen om aftenen, så er du klar til at bage friske boller morgenen efter
  5. Når dejen har hævet, skal bollerne i din Actifry. Start med at tage armen ud af din Actifry. Den skal ikke bruges.
  6. Form dejen til boller, og placer dem i bunden af din Actifry.
  7. Giv dem først 8-10 minutter, alt efter størrelsen på dem. Flyt herefter lidt rundt på dem (så de ikke sætter sig fast i bunden)
  8. Og giv dem så 8-10 minutter mere.
  9. Så er der ikke andet tilbage, end at hælde en dejlig varm kop kaffe op, og nyde dine lune friskbagte boller. Velbekomme
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER