Print Recipe
Kylling i karry
Er du til det asiatiske køkken, så er denne Kylling i karry ret, lige noget for dig! 30 minutter i din Actifry, og så er retten klar!
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kyllingebryst skæres i tern
  • olivenolie
  • salt og peber
  • karry
  • 1/2 liter mælk
  • et par teske karrypasta
  • forårsløg
  • maizena
  • 4 spsk creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at skære din kylling i tern. Herefter kommer du den i en skål. Bland din marinade bestående af olivenolie, karry, salt og peber, og hælder det over din kylling. Lad det trække i 10-15 minutter.
  2. Snit dine forårsløg fint og kom dem i en skål, sammen med mælk, salt, peber og din karrypasta. Bland det sammen og kom det herefter over din kylling.
  3. Hæld det hele i din Actifry og kør i 15 minutter med arm. Tilsæt en smule maizena for at jævne saucen.
  4. Til sidst kommer du 4 spsk creme fraice i din actifry og lad det hele køre i 10 minutter til. Smag til med salt og peber.
  5. Server din kylling i karry, sammen med friske grøntsager og kogte ris. Velbekomme.

Tikka Masala er en klassisk indisk ret, sprængfyldt med krydderier. En af de mest kendte retter fra det indiske køkken, som er kendt for sin smagfylde blanding af forskellige krydderier. Det er virkelig en ret som blander mange smagsudtryk sammen, og på en fantastisk måde. Det smager simpelthen så godt. Vi har det sidste stykke tid eksperimenteret frem og tilbage, for at finde en måde at lave Tikka Masala i vores Actifry. Nu har vi ramt et, syntes vi selv, rigtig godt resultat, som vi virkelig har glædet os til at dele med jer! Tikka Masala er en virkelig krydret ret, så man skal gerne være glad for stærkt mad. Hvis det ikke lige er sagen, så kan man med fordel skrue lidt ned for krydderierne, så retten ikke bliver helt så stærk.
Tikka Masala i Actifry

Som så mange andre retter, så findes der også et utal af måder at lave Tikka Masala på. Helt klassisk så skal kyllingen gerne laves på grill, og masalasaucen skal koges op i en gryde. De muligheder har vi ikke helt i en Actifry, så vi har prøvet os lidt frem, for at finde den rette fremgangsmåde.

Vores bud på en Tikka Masala i Actifry adskiller sig selvfølgelig en del fra klassikerne. Vi syntes dog at resultatet er blevet rigtig godt! Smagfyldt, lækkert og nemt. Perfekt til Actifry.

Det er en ret som kræver en smule forberedelse, da der skal RIGTIG mange forskellige ingredienser i. Men gør dig selv den tjeneste og prøve det – for det smager virkelig lækkert!

Du kan se os lave Tikka Masala i Actifry i videoen herunder, og ellers kan du læse hele opskriften længere nede på siden. God fornøjelse.


Print Recipe
Tikka Masala Ala Actifry
Tikka Masala er en klassisk indisk ret, kendt for sin stærke og krydrede smag. Vi har eksperimenteret, og her har i vores forslag til en lækker Tikka Masala i Actifry
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 5 cm frisk ingefær skrælles og hakkes fint
  • 6 fed hvidløg pilles og hakkes fint
  • 200 gram yoghurt naturel
  • 1 halv lime
  • 2 spsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stort drys garam masala
  • 1 stk løg pillet og hakket
  • 40 gram tomatpure
  • 200 gram hakkede tomater
  • 1 grøn peberfrugt skåret i små tern
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 2 spiseske creme fraiche
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 5 cm frisk ingefær skrælles og hakkes fint
  • 6 fed hvidløg pilles og hakkes fint
  • 200 gram yoghurt naturel
  • 1 halv lime
  • 2 spsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stort drys garam masala
  • 1 stk løg pillet og hakket
  • 40 gram tomatpure
  • 200 gram hakkede tomater
  • 1 grøn peberfrugt skåret i små tern
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 2 spiseske creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at lave Tikkamarinaden til kyllingen. Vær opmærksom på at der skal laves TO forskellige Masalaer, så du skal ikke bruge alle ingredienserne på én gang. Dvs. når du skal bruge en skefuld chili, så er det altså ikke på samme tid at det skal bruges.
    Tikka Masala Ala Actifry
  2. Begynd med at tage 2 1/2 cm hakket ingefær og 3 fed hvidlåg i små tern, og knus det sammen til en glat pasta i en morter.
  3. Hæld det derefter i en skål og tilføj din yoghurt. saften fra en halv lime, en halv teske chilipulver, en halv teske gurkemeje og et stort drys garam masala. Pisk det godt sammen.
  4. Nu skal du komme alle dine kyllinge stykker i marinaden. Dæk det til og lad det marinere i 15-20 minutter.
    Tikka Masala Ala Actifry kylling
  5. Nu skal du finde din Actifry frem. Hæld en smule olivenolie i gryden og kom dine hakkede løg i. Giv det 3 minutter.
  6. Kom nu din kylling og marinade i gryden sammen med løgene. Giv det 10 minutter.
  7. Så skal du komme 2 1/2 cm ingefær, 3 hakkede fed hvidløg, din tomatpure, din grønne peber og 200 gram hakkede tomater i din Actifry. Samtidig kommer du de sidste krydderier i: En halv teske chilipulver, en teske koriander, en smule garam masala og en halv teske gurkemeje.
  8. Giv det 15-20 minutter alt efter hvilken maskine du har. Efter cirka 10 minutter kommer du 2 spiseske fulde creme fraiche i.
    Tikka Masala Ala Actifry kylling
  9. Herefter er din Tikka Masala klar til at spise! Server den med kogte ris, og friskbagt Naanbrød. Mums!
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Mexicansk mad er kendt for at være dejligt stærkt – og fyldt med grøntsager. Måske er det en af grundene til at det er blevet så populært herhjemme. Vi har været en tur i køkkenet, for at komme med vores bud på en lækker gang mexifyld til din tortilla – selvfølgelig lavet i vores Tefal Actifry
Mexicanske wraps i actifry

En af fordelene ved oksekød til tortilla, er at du kan komme RIGTIG mange grøntsager i. Normalt må man jo ikke snyde sine børn, men det her er en rigtig fin måde at få nogle grøntsager sneget ind i deres mad. I vores version puttede vi 2 forskellige peberfrugter, forårsløg, gulerødder og majs i. Men det er kun din fantasi der sætter grænser. Samtidig er jeg ikke den store fan af virkelig stærk mad, så jeg undlod at putte for stærke krydderier i. Man kunne sagtens tilføje frisk chili, eller chilipulver, hvis fyldet skal have lidt ekstra spark.

Når du har stegt fyldet færdigt i din Actifry, skal din tortilla samles. Vi købte de færdige lavede tortilla fra supermarkedet. Er man rigtig frisk, så laver man sine egne. Men det må blive næste gang. De færdiglavede smager rigtig godt. Vi varmede dem hurtigt op i ovnen, og samlede dem så på tallerkenen. Udover vores Mexifyld, tilføjede vi lidt frisk spinat, tynde avocado skiver og til sidst en smule creme fraiche.

Man kunne sagtens tilføje en stærk chilisauce hvis man vil have den stærkere, eller toppe fyldet med en omgang frisk revet cheddar. Du kan læse hele opskriften og fremgangsmåden her:

Køb en ny Actifry her

Print Recipe
Lækre Mexicanske wraps i Actifry
Med denne opskrift får du det mest fantastiske fyld til dine mexicanske wraps! Noget af det bedste ved denne opskrift, er mængden af grøntsager. Du kan virkelig få mange grøntsager klemt ind, og så smager det samtidig fantastisk. Så er der ingen undskyldninger for ikke at spise nok grøntsager.
Forberedelses tid 15 Minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 helt løg
  • 2 store Gulerødder
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 hel avocado skæres i skiver
  • 1 hel grøn peber
  • 1 hel gul peber
  • 2 stk Friske forårsløg
  • 2 teske spidskommen
  • 2 teske paprika
  • 2 teske Salt
  • 2 teske teske peber
  • frisk spinat
  • creme fraiche
Forberedelses tid 15 Minutter
Tilberedningstid 20 Minutter
Antal personer
Personer
Ingredienser
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 helt løg
  • 2 store Gulerødder
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 hel avocado skæres i skiver
  • 1 hel grøn peber
  • 1 hel gul peber
  • 2 stk Friske forårsløg
  • 2 teske spidskommen
  • 2 teske paprika
  • 2 teske Salt
  • 2 teske teske peber
  • frisk spinat
  • creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at forberede dine grøntsager. Skyl og skær dem i mindre stykker, så de er klar til at komme i din Actifry.
    Actifry grøntsager
  2. Herefter putter du dine løg tern i din Actifry, sammen med krydderierne. Lad maskinen køre i 7 minutter, indtil løgene begynder at få lidt farve.
    Løg i actifry
  3. Når dine løg har fået lidt farve, stopper du maskinen og tilsætter dit oksekød. Husk at smuldre kødet i mindre stykker, så armen nemmere kan få det med rundt. Nu skal du også tilsætte din tomatpure og lade maskinen køre i 7 minutter igen. Kødet skal stege og begynde at få den fine brune farve.
  4. Tilsæt nu alle dine grøntsager på én gang. Det lyder voldsomt, men bare rolig, armen skal nok sørge for at få det fint fordelt. Herefter steger du det hele i 5 minutter mere.
  5. Vi brugte ovnen til at varme tortilla-pandekagerne, de skal kun have et par sekunder, så de når at blive dejlig varme.
  6. Server dine wraps med mexifyldet, avocado, spinat og creme fraiche. Velbekomme.
    Mexifyld actifry
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER