Print Recipe
Krydrede kødboller i tomatsovs
Det næsten som Lady og Vagabonden, og så alligevel ikke. Prøv de lækre kødboller og tomatsovs sammen med frisk kogt pasta.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk chilipulver Du kan tilføje mere eller mindre alt efter smag
  • 1 helt Æg
  • salt og peber
  • 200 ml Cremefine
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1/2 tske spidskommen
  • ca 100 gram revet squash
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk chilipulver Du kan tilføje mere eller mindre alt efter smag
  • 1 helt Æg
  • salt og peber
  • 200 ml Cremefine
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1/2 tske spidskommen
  • ca 100 gram revet squash
Instruktioner
  1. Tag dit hakkede oksekød og bland det sammen med ægget, revet squash,hvidløg og krydderierne. Smag til med salt og peber.
  2. Form dem som små boller og kom dem i din Actifry, UDEN rørearmen. Giv dem 15 minutter.
  3. Derefter skal du tage kødboller op, komme din rørearm i og derefter komme bollerne i igen. Tilsæt så dine hakkede tomater samt cremefine. Giv det 10 minutter.
  4. Server med frisk pasta, og smag gerne til med lidt salt og peber. Velbekomme.
  5. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Tikka Masala er en klassisk indisk ret, sprængfyldt med krydderier. En af de mest kendte retter fra det indiske køkken, som er kendt for sin smagfylde blanding af forskellige krydderier. Det er virkelig en ret som blander mange smagsudtryk sammen, og på en fantastisk måde. Det smager simpelthen så godt. Vi har det sidste stykke tid eksperimenteret frem og tilbage, for at finde en måde at lave Tikka Masala i vores Actifry. Nu har vi ramt et, syntes vi selv, rigtig godt resultat, som vi virkelig har glædet os til at dele med jer! Tikka Masala er en virkelig krydret ret, så man skal gerne være glad for stærkt mad. Hvis det ikke lige er sagen, så kan man med fordel skrue lidt ned for krydderierne, så retten ikke bliver helt så stærk.
Tikka Masala i Actifry

Som så mange andre retter, så findes der også et utal af måder at lave Tikka Masala på. Helt klassisk så skal kyllingen gerne laves på grill, og masalasaucen skal koges op i en gryde. De muligheder har vi ikke helt i en Actifry, så vi har prøvet os lidt frem, for at finde den rette fremgangsmåde.

Vores bud på en Tikka Masala i Actifry adskiller sig selvfølgelig en del fra klassikerne. Vi syntes dog at resultatet er blevet rigtig godt! Smagfyldt, lækkert og nemt. Perfekt til Actifry.

Det er en ret som kræver en smule forberedelse, da der skal RIGTIG mange forskellige ingredienser i. Men gør dig selv den tjeneste og prøve det – for det smager virkelig lækkert!

Du kan se os lave Tikka Masala i Actifry i videoen herunder, og ellers kan du læse hele opskriften længere nede på siden. God fornøjelse.


Print Recipe
Tikka Masala Ala Actifry
Tikka Masala er en klassisk indisk ret, kendt for sin stærke og krydrede smag. Vi har eksperimenteret, og her har i vores forslag til en lækker Tikka Masala i Actifry
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 5 cm frisk ingefær skrælles og hakkes fint
  • 6 fed hvidløg pilles og hakkes fint
  • 200 gram yoghurt naturel
  • 1 halv lime
  • 2 spsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stort drys garam masala
  • 1 stk løg pillet og hakket
  • 40 gram tomatpure
  • 200 gram hakkede tomater
  • 1 grøn peberfrugt skåret i små tern
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 2 spiseske creme fraiche
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 gram kylling skæres i tern
  • 5 cm frisk ingefær skrælles og hakkes fint
  • 6 fed hvidløg pilles og hakkes fint
  • 200 gram yoghurt naturel
  • 1 halv lime
  • 2 spsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stort drys garam masala
  • 1 stk løg pillet og hakket
  • 40 gram tomatpure
  • 200 gram hakkede tomater
  • 1 grøn peberfrugt skåret i små tern
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 2 spiseske creme fraiche
Instruktioner
  1. Start med at lave Tikkamarinaden til kyllingen. Vær opmærksom på at der skal laves TO forskellige Masalaer, så du skal ikke bruge alle ingredienserne på én gang. Dvs. når du skal bruge en skefuld chili, så er det altså ikke på samme tid at det skal bruges.
    Tikka Masala Ala Actifry
  2. Begynd med at tage 2 1/2 cm hakket ingefær og 3 fed hvidlåg i små tern, og knus det sammen til en glat pasta i en morter.
  3. Hæld det derefter i en skål og tilføj din yoghurt. saften fra en halv lime, en halv teske chilipulver, en halv teske gurkemeje og et stort drys garam masala. Pisk det godt sammen.
  4. Nu skal du komme alle dine kyllinge stykker i marinaden. Dæk det til og lad det marinere i 15-20 minutter.
    Tikka Masala Ala Actifry kylling
  5. Nu skal du finde din Actifry frem. Hæld en smule olivenolie i gryden og kom dine hakkede løg i. Giv det 3 minutter.
  6. Kom nu din kylling og marinade i gryden sammen med løgene. Giv det 10 minutter.
  7. Så skal du komme 2 1/2 cm ingefær, 3 hakkede fed hvidløg, din tomatpure, din grønne peber og 200 gram hakkede tomater i din Actifry. Samtidig kommer du de sidste krydderier i: En halv teske chilipulver, en teske koriander, en smule garam masala og en halv teske gurkemeje.
  8. Giv det 15-20 minutter alt efter hvilken maskine du har. Efter cirka 10 minutter kommer du 2 spiseske fulde creme fraiche i.
    Tikka Masala Ala Actifry kylling
  9. Herefter er din Tikka Masala klar til at spise! Server den med kogte ris, og friskbagt Naanbrød. Mums!
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER


Print Recipe
Spareribs i Actifry
Mmm, spareribs. Så er der garanti for fedtede fingre og fuldkommen mæthed bagefter. Lækker hjemmelavet BBQ sauce og derefter en tur i actifryen.
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dl barbeque sauce
  • 1/4 dl brunt sukker
  • 4 spsk vineddike
  • 3 spsk tomatketchup
  • 3 spsk worcestersauce
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeber
  • 800 gram spareribs
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 dl barbeque sauce
  • 1/4 dl brunt sukker
  • 4 spsk vineddike
  • 3 spsk tomatketchup
  • 3 spsk worcestersauce
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeber
  • 800 gram spareribs
Instruktioner
  1. Start med at dele dine sparerips i stykker. Det er for at de kan være i din Actifry.
  2. Herefter tager du en skål og blander alle de øvrige ingredienser sammen, for at lave din barbeque sauce.
  3. Læg nu alle dine spareribs i din Actifry og hælder saucen over. Giv dem 30-40 minutter.
  4. Husk at holde øje med retten undervejs, da den endelig tilberedningstid afhænger af mængden og din maskine.
  5. Dine ribben kan godt blive en smule brændte, da sukkeret i saucen nemt bliver sort. Alternativt kan du undlade sukkeret i retten.
  6. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Vi elsker pommes frites! De er perfekte sammen med en god burger, og endnu bedre til et godt stykke kød. Det er overraskende nemt at lave dem selv, og resultatet slår de frosne med flere længder. Alt det kræver er et par kartofler, noget olie, lidt salt og naturligvis, din Actifry. Du kan lave dem på en halv time, og vi garanterer dig at de bliver sprøde. Skal det være helt traditionelt kan du krydre med salt, og må det gerne være lidt vildere, så prøv med chilipulver. Sprødt og stærkt!
Pommes frites i Actifry

Her hos Migogminmadlavning er vi vild med klassisk fastfood. Men en tur i frituren er sjældent godt for løbeformen. Så thank god for Actifry! Vi gik i køkkenet og lavede en lækker burger. Helt klassisk med bøf af oksekød, en lys bolle og et par skiver agurk og tomat. Og hvad er bedre tilbehør til sådan en omgang, end en god gang pommes frites? Derfor tog vi et par bagekartofler, skar dem ud og gav dem en tur i vores Actifry. Det smagte SÅ godt! Pommes friterne bliver virkelig sprøde og samtidig bløde indeni. Præcis som de skal være.

Det tager ikke mere en 30 minutter at lave pommes friterne i din Actifry. Så det er egentlig også hurtigere end at lave frosne i ovnen. Det tager selvfølgelig lidt tid at skære kartoflerne ud og gøre det hele klar. Men det er virkelig ventetiden værd.

Husk at lade dine pommes frites ligge i vand nogle minutter. Det trækker stivelsen ud af kartoflen, hvilket giver en endnu sprødere overflade. Du kan sagtens skære kartoflerne dagen før og så lade dem stå i blød i laaaang tid. Husk bare at skifte vandet en gang eller to. Vi lod vores stå i blød i cirka 15 minutter under hanen, med vandet løbende stille.

Du kan læse hele opskriften nederst på siden, eller så hvordan vi lavede dem i videoen herunder. God fornøjelse.


Print Recipe
Hjemmelavede pommes frites i Actifry
Med en Actifry har det aldrig været nemmere at få sprøde hjemmelavede pommes friter. Vi har været i køkkenet og lavet de lækreste pommes i vores Actifry. Perfekt som tilbehør til en burger.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • Salt
  • chilipulver
  • 1 spsk olivenolie
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • Salt
  • chilipulver
  • 1 spsk olivenolie
Instruktioner
  1. Start med at skære dine kartofler i stænger. Du bestemmer selv tykkelsen. Pas på med at lave dem for tynde, da de så har en tendens til at blive brændte.
    Pommes frites i Actifry
  2. Put dine kartoffelstænger i en skål, og hæld vand over. De skal være helt dækkede af vand. Det er med til at trække stivelsen ud af kartoflerne. 15-20 minutter er fint, men længere er også okay. Jo mindre stivelse, jo sprødere pommes friter.
    Pommes frites i Actifry
  3. Hæld vandet fra kartoffelstængerne, og hæld dine pommes ud på et tørt viskestykke. Brug viskestykket til at tørre dem.
  4. Det kan virke åndsvagt at stå og tørre kartoffelstænger, men jo mindre væske du får med ned i din Actifry, jo sprødere resultat får du.
  5. Put dine pommes friter ned i din Actifry og hæld olien over. Giv dem 30 minutter.
  6. Når der er cirka 5minutter til de er færdige, kan du løfte låget kort og tilsætte salt. Så sørger rørearmen for at alle dine pommes friter bliver fint saltet i de sidste 5 minutter.
  7. Du kan lege lidt med smagen ved at tilføje chilipulver, eller måske nogle friske krydderurter.
  8. En rigtig lækker tilføjelse er at give dine fritter et skud finthakket timian, og så noget fintrevet parmesan til sidst. Det er virkelig lækkert!
  9. Så nemt er det at få hjemmelavede, sprøde pommes frites i din actifry. Velbekomme!
    Pommes frites i Actifry
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER