Print Recipe
Fyldte kartofler i Actifry
Fyldte kartofter er et spændende alternativ, til de klassiske bagekartofler. Du kan lege med fyldet, og prøve en masse forskellige kombinationer, eller du kan følge vores opskrift.
Tilberedningstid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • 3 hele forårsløg Skæres fint
  • 2 fed hvidløg Hakkes fint
  • 5 skiver bacon Steges på forhånd
  • 1 lille rødløg Hakkes fint
  • 100 gram revet ost Du vælger selv hvilken
  • en smule olivenolie
  • salt og peber
Tilberedningstid 1 time
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • 3 hele forårsløg Skæres fint
  • 2 fed hvidløg Hakkes fint
  • 5 skiver bacon Steges på forhånd
  • 1 lille rødløg Hakkes fint
  • 100 gram revet ost Du vælger selv hvilken
  • en smule olivenolie
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Du skal først bage dine bagekartofler. Giv dem 45-60 minutter i din Actifry (uden arm). Brug eventuelt vente tiden til at stege din bacon sprød og forberede dine grøntsager.
  2. Når de er bagt, tager du dem ud og skærer dem i halve. Udhul dine bagekartofler med en ske og kom fyldet i en skål.
  3. Hæld de øvrige ingredienser: bacon, forårsløg, rødløg, hvidløg, olivenolie og revet ost i skålen, sammen med kartoffelfyldet. Rør det sammen til en mos.
  4. Bag dine kartoffel "skaller" i 3-4 minutter.
  5. Hæld herefter fyldet i de udhulede kartofler. Top af med salt og peber. Giv dem 3-4 minutter ekstra. De skal have indtil de er fint gratineret på toppen.
  6. Velbekomme!
  7. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER

Vi elsker pommes frites! De er perfekte sammen med en god burger, og endnu bedre til et godt stykke kød. Det er overraskende nemt at lave dem selv, og resultatet slår de frosne med flere længder. Alt det kræver er et par kartofler, noget olie, lidt salt og naturligvis, din Actifry. Du kan lave dem på en halv time, og vi garanterer dig at de bliver sprøde. Skal det være helt traditionelt kan du krydre med salt, og må det gerne være lidt vildere, så prøv med chilipulver. Sprødt og stærkt!
Pommes frites i Actifry

Her hos Migogminmadlavning er vi vild med klassisk fastfood. Men en tur i frituren er sjældent godt for løbeformen. Så thank god for Actifry! Vi gik i køkkenet og lavede en lækker burger. Helt klassisk med bøf af oksekød, en lys bolle og et par skiver agurk og tomat. Og hvad er bedre tilbehør til sådan en omgang, end en god gang pommes frites? Derfor tog vi et par bagekartofler, skar dem ud og gav dem en tur i vores Actifry. Det smagte SÅ godt! Pommes friterne bliver virkelig sprøde og samtidig bløde indeni. Præcis som de skal være.

Det tager ikke mere en 30 minutter at lave pommes friterne i din Actifry. Så det er egentlig også hurtigere end at lave frosne i ovnen. Det tager selvfølgelig lidt tid at skære kartoflerne ud og gøre det hele klar. Men det er virkelig ventetiden værd.

Husk at lade dine pommes frites ligge i vand nogle minutter. Det trækker stivelsen ud af kartoflen, hvilket giver en endnu sprødere overflade. Du kan sagtens skære kartoflerne dagen før og så lade dem stå i blød i laaaang tid. Husk bare at skifte vandet en gang eller to. Vi lod vores stå i blød i cirka 15 minutter under hanen, med vandet løbende stille.

Du kan læse hele opskriften nederst på siden, eller så hvordan vi lavede dem i videoen herunder. God fornøjelse.


Print Recipe
Hjemmelavede pommes frites i Actifry
Med en Actifry har det aldrig været nemmere at få sprøde hjemmelavede pommes friter. Vi har været i køkkenet og lavet de lækreste pommes i vores Actifry. Perfekt som tilbehør til en burger.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • Salt
  • chilipulver
  • 1 spsk olivenolie
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 3 stk bagekartofler
  • Salt
  • chilipulver
  • 1 spsk olivenolie
Instruktioner
  1. Start med at skære dine kartofler i stænger. Du bestemmer selv tykkelsen. Pas på med at lave dem for tynde, da de så har en tendens til at blive brændte.
    Pommes frites i Actifry
  2. Put dine kartoffelstænger i en skål, og hæld vand over. De skal være helt dækkede af vand. Det er med til at trække stivelsen ud af kartoflerne. 15-20 minutter er fint, men længere er også okay. Jo mindre stivelse, jo sprødere pommes friter.
    Pommes frites i Actifry
  3. Hæld vandet fra kartoffelstængerne, og hæld dine pommes ud på et tørt viskestykke. Brug viskestykket til at tørre dem.
  4. Det kan virke åndsvagt at stå og tørre kartoffelstænger, men jo mindre væske du får med ned i din Actifry, jo sprødere resultat får du.
  5. Put dine pommes friter ned i din Actifry og hæld olien over. Giv dem 30 minutter.
  6. Når der er cirka 5minutter til de er færdige, kan du løfte låget kort og tilsætte salt. Så sørger rørearmen for at alle dine pommes friter bliver fint saltet i de sidste 5 minutter.
  7. Du kan lege lidt med smagen ved at tilføje chilipulver, eller måske nogle friske krydderurter.
  8. En rigtig lækker tilføjelse er at give dine fritter et skud finthakket timian, og så noget fintrevet parmesan til sidst. Det er virkelig lækkert!
  9. Så nemt er det at få hjemmelavede, sprøde pommes frites i din actifry. Velbekomme!
    Pommes frites i Actifry
  10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER