Tikka Masala Ala Actifry
Tikka Masala er en klassisk indisk ret, kendt for sin stærke og krydrede smag. Vi har eksperimenteret, og her har i vores forslag til en lækker Tikka Masala i Actifry
    Antal personer Forberedelses tid
    4personer 20minutter
    Tilberedningstid
    30minutter
    Antal personer Forberedelses tid
    4personer 20minutter
    Tilberedningstid
    30minutter
    Ingredienser
    • 500gram kyllingskæres i tern
    • 5cm frisk ingefærskrælles og hakkes fint
    • 6fed hvidløgpilles og hakkes fint
    • 200gram yoghurt naturel
    • 1halv lime
    • 2spsk koriander
    • 1tsk chilipulver
    • 1tsk gurkemeje
    • 1stort drys garam masala
    • 1stk løgpillet og hakket
    • 40gram tomatpure
    • 200gram hakkede tomater
    • 1grøn peberfrugtskåret i små tern
    • salt og peber
    • olivenolie
    • 2spiseske creme fraiche
    Instruktioner
    1. Start med at lave Tikkamarinaden til kyllingen. Vær opmærksom på at der skal laves TO forskellige Masalaer, så du skal ikke bruge alle ingredienserne på én gang. Dvs. når du skal bruge en skefuld chili, så er det altså ikke på samme tid at det skal bruges.
    2. Begynd med at tage 2 1/2 cm hakket ingefær og 3 fed hvidlåg i små tern, og knus det sammen til en glat pasta i en morter.
    3. Hæld det derefter i en skål og tilføj din yoghurt. saften fra en halv lime, en halv teske chilipulver, en halv teske gurkemeje og et stort drys garam masala. Pisk det godt sammen.
    4. Nu skal du komme alle dine kyllinge stykker i marinaden. Dæk det til og lad det marinere i 15-20 minutter.
    5. Nu skal du finde din Actifry frem. Hæld en smule olivenolie i gryden og kom dine hakkede løg i. Giv det 3 minutter.
    6. Kom nu din kylling og marinade i gryden sammen med løgene. Giv det 10 minutter.
    7. Så skal du komme 2 1/2 cm ingefær, 3 hakkede fed hvidløg, din tomatpure, din grønne peber og 200 gram hakkede tomater i din Actifry. Samtidig kommer du de sidste krydderier i: En halv teske chilipulver, en teske koriander, en smule garam masala og en halv teske gurkemeje.
    8. Giv det 15-20 minutter alt efter hvilken maskine du har. Efter cirka 10 minutter kommer du 2 spiseske fulde creme fraiche i.
    9. Herefter er din Tikka Masala klar til at spise! Server den med kogte ris, og friskbagt Naanbrød. Mums!
    10. Denne opskrift er lavet i en Actifry Express XL. Hvis du vil købe en Actifry, så har vi lavet en stor prisguide, så du kan finde de bedste priser på alle Actifry modeller. Du kan se vores store prisguide ved at klikke HER